Selmeczi Gabriella: Cinikus és nevetséges ahogy az ellenzék el akarja kenni a Gothár-ügyet

2019. december 13. 21:55
Az ember azt gondolná, hogy ha nők elleni szexuális zaklatásról van szó, akkor pártok ide vagy oda, azt mindenki elítéli, ám sajnos az elmúlt napokban ez nem így történt.

Cinikusnak és felháborítónak tartja a fideszes Selmeczi Gabriella, ahogy az ellenzék Gothár Péter rendező szexuális zaklatási ügyét „el akarja kenni”. A nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az ember azt gondolná, hogy ha nők elleni szexuális zaklatásról van szó, akkor pártok ide vagy oda, azt mindenki elítéli, ám sajnos az elmúlt napokban ez nem így történt.

Úgy tűnik, ha egy balliberális, egy volt SZDSZ-es egy budapesti színházban szexuálisan zaklat és megaláz nőket, azzal az ellenzéknek az égvilágon semmi baja nincs – mondta Selmeczi Gabriella. Arról is beszélt, hogy a Párbeszéd frakciójában ülő Burány Sándor egy parlamenti bizottságban még jókat is viccelődött a szexuális zaklatáson. „Karácsony Gergely párttársa, Burány Sándor azt találta mondani cinikusan és jókat nevetgélve, hogy a szexuális zaklatás csak egy együttműködési kényszer” – közölte a Fidesz politikusa, hozzátéve, hogy ezen pedig a Burány Sándor mellett ülő MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó is nevetgélt. Selmeczi Gabriella megjegyezte azt is, hogy Karácsony Gergelynek, a Párbeszéd társelnökének, az ügyben érintett budapesti színházat fenntartó főpolgármesternek semmi hozzáfűznivalója nem volt az esethez.

A fideszes képviselő elképesztő cinizmusnak tartja, ahogy a balliberális politikusok beszélnek a Gothár-ügyről, és elfogadhatatlannak nevezte, hogy „még a felelősséget is el akarják kenni ennek a botránynak az eltussolásáért”. Valljanak színt a balliberális politikusok, hogy a szexuális zaklatást viccnek tartják vagy egy büntetendő cselekménynek – szólított fel Selmeczi Gabriella.

(MTI)

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó kérdés. Bangóné Bordély Ildikó egyenesen letagadta, hogy nevetett volna, pedig a száját leragasztva és azt onnan le sem véve kellett volna Burány mellett ülnie.

Vajon Burány szeretője mit szólt ehhez?

Tüntetést kellene szervezni a Katona elé, szatírszínháznak nevezni őket és fallosz-matricákkal teleragasztani az épületet.

A ballib' oldal minden tisztességet félredob, ha a politikai érdekeiről van szó. Lásd az úgynevezett összefogást, ahol a vörös-barna koalíciót is a cél szentesíti az eszközt alapon eszkábálték össze. Pedig hosszabb távon ez nem éri meg neki, mert többséget októberben sem tudtak szerezni, 2022-es vereség után szét fognak esni.

A MANYUP téma rendszeresen visszatérő, holott nem kell közgazdásznak lenni, hogy rájöjjünk Magyarországon történő alkalmazása milyen bajt okozott és hosszabb távon mekkora bajt okozhatott volna.

"éldátlan kampányt indított a pénzügyes lobbi a kötelező magánnyugdíjpénztárak megszüntetése ellen. A kampány azért példa nélküli, mivel jó nevű és eddig megbízható lapok is elfogult, félreinformáló cikkek sorát tették közzé, és ezzel próbálják maguk mellé állítani a közvéleményt. Elhallgatják, hogy egy hosszú távú, ellenőrizhetetlen ígéret – a pénztártagok a saját befizetéseik befektetéseiből nagyobb nyugdíjat kapnak majd, mint az állami elosztó-kirovó rendszerből kapnának – ellenében a kötelező pénztárak jelene és valóságos hatása a költségvetési hiány és az államadósság szisztematikus növelése. Példátlan a kampány azért is, mivel arra épít, hogy a kormány lejáratásának olyan lelkes hívei vannak, akik elnézik, ha olyan témában szólítják meg őket, amely csak félretájékoztatás árán védhető. A pénzügyes lobbin kívül nincs más csoport, amelynek előnyös lenne a kötelező pénztárak fennmaradása. A kampány azért is példátlan, mert látszik, hogy a témát napirenden kívánják tartani azzal számolva, hogy egy ígérettel nem lehet vitába szállni. Pedig a pénzügyi kérdéseknek nem szabadna „lila ködbe” veszni, elvárható, hogy mind többen átlássák és megértsék őket, hiszen a sorozatos buborékok és pénzválságok egyik oka a pénzügyi szektor túlburjánzása. Ne áltassuk magunkat: a kötelező pénztárak ennek a káros rendszernek a szüleményei."
http://www.magyardiplo.hu/kezd..

Ezen túl utólag már a Világbank is elismerte, hogy azoknak az országoknak amelyeknél a költségvetés mínuszos nem szabad bevezetni a magánnyugdíj pénztárakat, mert államadósságot generál. Ez történt Magyarországon a Bokros-csomag keretében.

Nagyon gyenge az érvelésed.

Hosszabb távon (30 év múlva) a nyugdíjbiztosítási alap által felvett hitelek akár a 20 ezer milliárdot is elérhették volna. Ki fizette volna vissza ezt a hitelállományt? Az akkori nyugdíjas? Az akkori dolgozók? Mindkettő?

A Berecskereki 2019. december 14. 11:53 hozzászólásod a mostani hozzászólásodhoz kapcsolódik.
Tévesen címeztem.

Elnézést kérek tőled a Berecskereki 2019. december 14. 11:53 hozzászólásom tévesen neked lett címezve.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés