Agymenés a siralomházból

2019. szeptember 12. 11:19

Franka Tibor
Magyar Nemzet
Amiket Dobrev Klára az önkormányzatok meg a saját szerepéről összehord, az teljes valótlanság, agymenés.

„A Demokratikus Koalíció pacsirtája ezekben a hetekben körberöpködi és telepiszkítja hazugságokkal az országot. A minap egyik este az ATV-ben dicsekedett el vele, hogy akkor jött meg Veszprémből, előtte Szolnokon járt, és mindenütt még a csilláron is lógtak az igazságra, az ellenzéki pártok nászának részleteire kiéhezett lakosok, az önkormányzati választások leendő szavazói.

Rezzenéstelen tekintettel mondja bele az emberek képébe, hogy ő, Dobrev Klára majd elintézi Brüsszelben, egyenesen az új elnök asszonynál, akivel már levelezett is, hogy a magyar kormány mellőzésével az önkormányzatok közvetlenül az unióhoz küldjék pályázataikat, legyen szó vízelvezető árokról, bölcsődeépítésről, aszfaltos útról vagy idősek otthonáról. Így a kormány majd hoppon marad, mert korrupt és ellop mindent, nem épül határkerítés sem, egyáltalán, nem épül semmi olyan, ami az úgynevezett magyar ellenzéknek csípi a szemét. Tetézi mindezt azzal – az ATV mennyezete mindent elbír –, hogy különben is, Magyarországtól a jogállami követelmények lábbal tiprása okán elvonják, de legalábbis felfüggesztik az uniós támogatást.

Ha ez igaz lenne, és Magyarország nem kapna támogatást, akkor az a több mint háromezer magyar önkormányzat vajon miből számíthatna »külön pénzekre«? A DK üdvöskéje ­odáig jut, hogy azt sugallja, amit a rossz fiú Orbán nem érdemel, azt a háta mögött a Dobrev meg az unió leboltolja. Felnyitja a vasrácsos pénztárablakot, és két marokkal dobálja a pénzt, elsősorban azoknak az önkormányzatoknak, amelyek az októberi választások után remélhetőleg nagy számban alakulnak DK-Jobbik-LMP-Momentum, meg a fene tudja milyen ellenzéki képviselőkből.

Tizenhárom esztendeje Kerepes város független polgármestereként, ítélőképességem teljes tudatában kijelenthetem, hogy amiket Dobrev Klára az önkormányzatok meg a saját szerepéről összehord, az teljes valótlanság, agymenés. Egyetlen célja félrevezetni, sőt becsapni a választókat, hátha a siralomházban gubbasztó ellenzéket megmentik a végső pusztulástól.

Mégis hogyan képzeli például a néhány tucatnyi lelket számláló Nógrád megyei Garáb vagy Borsodivánka, de Ajka és Salgótarján vagy akár Kerepes esetében is, hogy komoly és nagy horderejű pályázatokat kutassanak fel, aztán pedig tegyék mögé a drága logisztikát, fizetett szakembergárdát, végül nyálazzák meg a borítékot, és ballagjanak el a postára feladni Brüsszelnek az öreg kultúrház olajos padlójának cseréjéről szóló pályázatot? Esetleg azt is írják bele, hogy a hamarosan megérkező uniós értékelőbizottságot, élükön Klára asszonnyal, kakastökepörkölttel meg savanyú uborkával várják a falutáblánál? Mitől lenne tisztább és igazságosabb, tételezzük fel Szeged vagy Ózd, esetleg a Hagyó- és Hunvald-féle fővárosi kerület pályázata, amelyet közvetlenül a brüsszeli alakulatnak nyújtana be?

Brüsszelből nézvést sem egyszerűbb a helyzet. Ha csak minden harmadik magyar önkormányzat pályázna, akkor is ezer reményt kellene a nagy tudású és hangyaszorgalmú uniós dolgozóknak elolvasni, meghányni-vetni, majd a végső döntés előtt ezer bizottságnak helyszíni bejárást tartani az ország különböző régióiban. A szándékos lódítás legalább akkora butaságból táplálkozik, mint az úgynevezett európai minimálbér mániája, amit természetesen lehetetlen bevezetni a tagországok fejlettségi fokainak különbözősége okán, de olyan jól hangzik belemondani az emberek arcába.”

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindennel egyetértek, kivéve a pacsirtát. A pacsirták kikérik maguknak, nekik nem kappan hangjuk van.
Dobrev ugyanolyan butaságokat beszél, mint amiket Kálmán Olga mondott. Kedvencem maradt a mindennapi aluljáró takarítás, a heti járda söprés. Egy tőről pattantak, egyformán el vannak szakadva a valóságtól.

Válaszok:
Megtalálta | 2019. szeptember 12. 12:13
Teknős | 2019. szeptember 12. 12:23

Az Európai Uniós pályázatok úgynevezett operatív programokon keresztül érhetők el és nyújthatók be. Minden nagy pályázati ciklus előtt hosszas egyeztetések folynak arról, hogy az EU által meghatározott prioritások milyen pályázati kiírásokban öltenek testet. Ezeknek a kiírásoknak megvan a jogosultsági köre, vagyis az, hogy kik pályázhatnak rá. Van olyan, mint a Település- és Területfejlesztési Operatív Program, amelyekre csak önkormányzatok nyújthatnak be pályázatot jelenleg is. De maguknak az operatív programoknak a létrejötte a nemzeti kormánnyal való egyeztetés eredménye. Ezt megkerülni a jövőben sem lehet.

Igen, pacsirta helyett a szarka lett volna jobb.

Válaszok:
pollip | 2019. szeptember 12. 12:37

Nekem a kálmán Olga best of, a tárolt energia. Kb. ennyi a balliberális horda valóság érzékelése.

Válaszok:
pollip | 2019. szeptember 12. 12:36
hátakkor | 2019. szeptember 12. 14:32

Szerintem sem komplett az Apró unoka. A 4-e úti videója, felejthetetlen. De a Dk-sok 90%-ának rágja valami az agyát. Valami amőba.

Az is remek volt:-)
Totális butaság mind a két nő.
Pont ezért veszélyesek, mert azt hiszik magukról, hogy okosak.

Igen:-) már rátennék a mancsukat az eu- S pénzekre.

Lehet, hogy az asszony miatt iszik...

Válaszok:
Berecskereki | 2019. szeptember 12. 14:45

"Nyugaton már megoldották"

"Lehet, hogy az asszony miatt iszik..."

Lehet, hogy veri az asszony, meg az anyós?

Válaszok:
pollip | 2019. szeptember 12. 15:42

Lehet. Behálozták fiatalon, kellett egy balek, akinek a nevében gazdagodtak. Most már nem is engedhetik el.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés