Hszi Csin-ping: Az Egy Övezet, egy Út Kezdeményezés a kölcsönös nyereséget tartja szem előtt

2019. április 26. 7:26
Az Új Selyemút tervről szóló szombati csúcstalálkozón 37 állam- és kormányfő, köztük Orbán Viktor miniszterelnök vesz részt.

A kölcsönös nyereséget kínáló együttműködési lehetőségekről, Kína további nyitásról és a fenntartható fejlődésről beszélt Hszi Csin-ping kínai elnök az Egy Övezet, Egy Út Kezdeményezésről (BRI) szóló második nemzetközi fórum pénteken tartott hivatalos megnyitóján Pekingben.

A kínai elnök a beszédében hangsúlyozta: Kína globális gazdasági-infrastrukturális terve a két- és többoldalú együttműködés platformja, nem exkluzív klub, célja a globális, átlátható kooperáció előmozdítása, mely a résztvevő országok népeinek érdekeit szolgálja. A vezető úgy fogalmazott: a jelenkor legsúlyosabb egyenlőtlensége a fejlődésbeli egyenlőtlenség, ezért a fejlettebb országok feladata, hogy lehetőségeket teremtsenek a többieknek a felzárkózásra. 

Hszi kiemelte: Peking azon dolgozik, hogy a nagyszabású terv keretében elinduló projektek valóban kivitelezésre kerüljenek és azok a lehető legmagasabb minőséget képviseljék. Elmondta: a projektekre vonatkozó szabályozásokkal azt kívánják biztosítani, hogy minden átlátható módon történjen, a korrupcióval szemben pedig semmilyen toleranciát nem mutatnak. Az együttműködések továbbá a nemzetközi jog, és az egyes országok törvényeinek és szabályozásainak tiszteletben tartásával kell történjenek – tette hozzá.

Hszi a kereskedelmi és pénzügyi fenntarthatóság fontosságát is hangsúlyozta, ezzel kapcsolatban említette az újonnan kidolgozott Egy Övezet, Egy Út adóigazgatási mechanizmust, valamint a finanszírozásra vonatkozó új irányelveket, melyek magukban foglalják a hitelfenntarthatóságról szóló előirányzásokat. Ezek az újítások vélhetően azokra a kritikus hangokra kívánnak megnyugtató választ adni, melyek szerint Peking az Új Selyemút terven keresztül adósságcsapdákkal igyekszik megszilárdítani befolyását a résztvevő országok felett. 

Kína szélesre tárja kapuit

A kínai elnök elmondta: Kína még szélesebbre tárja kapuit a külföldi befektetések előtt és további szektorokat tesz elérhetővé a kínai piacon való megjelenésre külföldi irányítás alatt álló vagy akár teljes mértékben külföldi kézben lévő vállalatoknak. 

Hszi szót ejtett a szellemi tulajdon védelmének fontosságáról is, mellyel kapcsolatban az amerikai vezetés rendszeresen fogalmaz meg kritikát Pekinggel szemben és a két ország közötti kereskedelmi háború egyik kulcsfontosságú kérdése is. Hszi elmondta: Kína olyan üzleti környezet kialakításán fáradozik, melyben tisztelet övezi a tudás értékét. A vezető kijelentette: Peking gátat szab az önkényes technológiaátadásnak és szigorú intézkedéseket vezet be ennek a gyakorlatnak a kiszűrésére. 

Kína növelni fogja a külföldi áruk és szolgáltatások importját és tovább csökkenti majd a behozatalra vonatkozó vámtarifákat – jelentette be a kínai elnök, hozzátéve: Kínának nem célja, hogy kereskedelmi többletet halmozzon fel partnereivel szemben. Hszi ezzel ismét az amerikai félnek üzent, Donald Trump amerikai elnök egyik gyakran említett kifogása a távol-keleti országgal kapcsolatban éppen az Egyesült Államokkal szembeni kereskedelmi többlete. 

A kínai elnök a BRI-vel kapcsolatban a környezetbarát megoldások fontosságát is hangsúlyozta. Elmondta: a kezdeményezés égisze alatt megvalósuló projekteknek szem előtt kell tartaniuk a „közös otthonunk védelmét”.

Az Új Selyemút tervről szóló szombati csúcstalálkozón 37 állam- és kormányfő, köztük Orbán Viktor miniszterelnök vesz részt. 

(MTI / Fotó: Hszi Csin-ping kínai államfő fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Pekingben 2019. április 25-én.)

 

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha Ferenc pápát nem zavarja és a protestáns felekezetek vezetőit, akkor te mit aggodalmaskodsz?
Ráadásul azt sem tudod, hogy mi ott a keresztények helyzete.
Olvasd el Esvány válaszát, de figyelmesen!

A Harvard-kutatásról és "eredményéről" úgy látszik, még nem értesültél.
Ott egy több mint tíztagú tudományos kutatócsapat bebizonyította: Orbán pártja mindig akkor nyer választást, amikor énekesmadarak egy nagy csapata éppen nem énekel, hanem fészkel, költ.
Elllenben ilyenkor a verebek uralják a légteret és az embereket Orbánék azzal tudják elkábítani: ha nem ránk szavaztok, az ellenzék pontosan ilyen IMF-verebeket csinál belőletek...
A Yale, mint a Harvard, meg még a többi 98%, természetesen NEM KERESZTÉNY befolyás alatt áll...
A Mayflower-mondát le fogják venni a napirendről, ugyanis kiderült: rasszista, fasiszta volt már akkor ez a fehérember hajója, mert sem fekete, sem sárga, sem vegyesen szivárványos ember, egy sem volt rajta.
Ezért az sem PC, mint a Dél-lobogója.
Szorul a PC-Neokhon hurok körülöttetek, - ahol eddig megfordultak, ott mindig tönkretették az anyanépet - lassan ideje lesz Dél-Afrika felé venni az irányt, oda nem özönlik a sok "elnyomott":::

OberEnnsinnen 2019. április 27. 14:15 - ez neked ment.
Komolyan gondoltad, hogy OV azért ment Pekingbe, hogy a Strabagnak lobbizzon?
És ne a magyar tőkét hozza helyzetbe?
"2 napja - Rádi Balázs – Gajdácsi Levente: Fű alatt innoválnak a német multik magyar leányai | " - tudod, ez mit jelent?
A német kormány és a német nagy cégek közötti hallgatólagos egyezséget, mely szerint a németek az innovációt otthon tartják, cserébe a német kormány őket privilegizálja, persze, ezt nem verik nagydobra.
Magyarországon más a helyzet, ez az ország a Fekete Jánosok, Surányik, Simorok, Bajnaik és a többi kollaboráns kezében voltak, akik hozzászoktatták a nyugati "jótevőinket", hogy évente 3-4000 milliárd forintot csak úgy kivihetnek Magyarországból, "Ez nekik kijár, csak..." alapon.
No, ennek nyomott piros lámpát OV, ez a pénz itt marad, és az országot építi.
Ezért választják harmadjára is kétharmaddal, ami világrekord.

Ebben 100%-ban egyetértek veled.
Sajnos.
Amikor elfeledkezel OV-ról, akkor üdv.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés