Novák Előd: Kilenc polgármester és száz képviselő lépett át a Jobbikból a Mi Hazánk Mozgalomba

2018. augusztus 18. 13:34

Eddig körülbelül 1600-an jelezték, hogy be akarnak lépni a Mi Hazánk Mozgalomba – mondta Novák Előd.

Eddig körülbelül 1600-an jelezték, hogy be akarnak lépni a Mi Hazánk Mozgalomba, nem tudják, közülük hányan érkeznek a Jobbikból, de a jelek szerint kilenc polgármester és mintegy száz önkormányzati képviselő lép át az új politikai szervezetbe – jelentette ki Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke szombati sajtótájékoztatóján.

A sajtótájékoztató témája egyébként a Mi Hazánk Mozgalom programjának társadalmi vitája volt. A bejegyeztetés alatt álló szervezet augusztus 20-ai rendezvényén elfogadandó alapító nyilatkozathoz feltett húsz kérdésről egyenként átlagosan ötezernél is többen mondtak véleményt.

Novák Előd elmondta: minden várakozásukat felülmúlta az összesen százezer voks és a harmincezernyi írásos vélemény. Hangsúlyozta, „egyáltalán nem népszerűséget hajhászó, sokkal inkább tabudöntögető” kérdéseket tettek fel, amelyek megvitatását korábban egyik párt sem merte felvállalni.

A felvetésekkel kapcsolatban átlagosan 90 százalék körüli támogatottság mutatkozott, a legnagyobb – 97,3 százalékos – egyetértés az ügynöklistákra nyilvánosságra hozatala és a kommunista luxusnyugdíjak megvonása ügyében mutatkozott. Második helyen a „parkolási maffia” megfékezése (97,1 százalék), a harmadikon „minden értelmetlen cigányügyi program” finanszírozásának leállítása szerepel, amit a válaszolók 96,4 százaléka pártolt – ismertette.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/134400

Ajánljuk még a témában