Feljelentjük a Red Bull Air Race miatt a fővárosi vezetést

2018. június 23. 15:16

Lehet Más a Politika
MTI-OS

Egyben felszólítják Tarlós Istvánt: haladéktalanul intézkedjen, hogy a Red Bull Air Race a jövőben ne a Belvárosban kerülhessen megrendezésre.

„Az állam 1,9 milliárd forintos támogatást ad a Red Bull Air Race nevű versenyre: Európa egyik legértékesebb területéért viszont csak 13 millió forintos területhasználati díjat fizet a cég. Az LMP álláspontja szerint ez kimeríti a hűtlen kezelés tényállását, ezért feljelentést tesz a főváros vezetése ellen. 

Az LMP álláspontja szerint véget kell vetni annak a fideszes városvezetés előtt is meglévő felháborító gyakorlatnak, hogy döbbenetes mértékű állami közpénz-támogatás mellett, fillérekért sajátítják ki Európa egyik legértékesebb területét egy olyan kiemelten környezetszennyező és életveszélyes versenyhez, amely több napra megkeseríti a budapestiek életét, továbbá ellehetetleníti a fővárosi közlekedést. A párt éppen azért indított online petíciót a helyiugyek.hu portálon, hogy tiltsák ki a Belvárosból a Red Bull Air Race-t.

Az LMP álláspontja szerint a főváros vezetése ténylegesen, pénzügyileg is megkárosítja az adófizetőket, hiszen a többmilliárdos állami támogatás mellett a versenyt szervező cégnek a valódi értéknél elképesztően aránytalanul kevesebbet kellett fizetnie. 

Ezért az LMP hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz, egyben felszólítja Tarlós István főpolgármestert: haladéktalanul intézkedjen, hogy a Red Bull Air Race a jövőben ne a Belvárosban kerülhessen megrendezésre. 

Turcsán Szabolcs 
az LMP Országos Elnökségének a tagja”

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/131517

Ajánljuk még a témában