A G7-ek 2,9 milliárd dollárt ajánlottak fel a nők oktatására válság sújtotta országokban

2018. június 10. 9:21
Majdnem hárommilliárd dollárt ajánlottak fel a G7-ek a válság sújtotta országok számára a gyermekek, főleg a lánygyermekek oktatása céljából. Mindez nyolcmillió gyermeket érint.

Kanada és a világ hét legfejlettebb ipari országait tömörítő G7-es csoport többi tagja a Világbankkal együtt 2,9 milliárd dollárt (majdnem 800 milliárd forintot) ajánlott fel a világ válság sújtotta országaiban a nők oktatására – jelentette be szombaton a kanadai kormány.

Ottawa közölte: a felajánlott összeg a legnagyobb oktatási befektetés a válságok és konfliktusok sújtotta országokban élő nők számára. A pénz az oktatási és tanulmányi lehetőségekhez történő egyenlő hozzáférést hivatott szolgálni szerte a világon. 

A felajánlott tőke több mint 8 millió gyermeknek és tizenévesnek biztosítana lehetőségeket. 

A legtöbb pénzt Nagy-Britannia  (250 millió dollárt), Kanada (310 millió dollárt) és a Világbank (2 milliárd dollárt) ajánlotta fel. Kanada az összeget 3 éven át folyósítja, a Világbank pedig 5 éve át. 

 Az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) adatai szerint mintegy 75 millió gyermek, többségükben lány nem részesül oktatásban a világ 35 konfliktus sújtotta országában.

(MTI)

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Majdnem hárommilliárd dollárt (majdnem 800 milliárd forintot) ajánlottak fel a G7-ek + a Világbank a válság sújtotta országok számára a gyermekek, főleg a lánygyermekek oktatása céljából. Mindez nyolcmillió gyermeket érint. "

Neoliberális kirakatpolitika.

Miért? Szerinted mi ezzel a baj??
Vagy szerinted nem ott kell rajtuk segíteni ahol laknak, hogy ne induljanak el a nagyvilágba??

Mondjuk Kína már pont feladta az "egy gyerekes" családmodellt, mert rájöttek, hogy nem lesz aki eltartsa őket öregkorukban, ha nem születik elég gyerek.
Szóval ez a modell sem működött.

Ennyi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés