Kiderült, kik finanszírozzák a Momentumot

2017. augusztus 3. 9:41
A Heti Válasz utánajárt annak, hogy miből lehetett pénze a Momentumnak a Nyitás Fesztivál megrendezésére, valamint, azt is megtudták, hogy milyen magyar vállalkozók pénzelik a Momentumot. Az egyik vállalkozó elmondta: csak bizonyos feltételekkel támogatta a pártot.

Az elmúlt hetekben a kritikák célkeresztjébe került a Momentum által Bodajkra szervezett Nyitás Fesztivál költségvetése. A Heti Válasz ezért utánajárt annak, hogy miből lehetett pénze egy ilyen volumenű fesztivál megrendezésére a pártnak, valamint annak, hogy milyen magyar vállalkozók pénzelik a Momentumot.

A Momentum szóvivője, Hajnal Miklós Heti Válasznak adott nyilatkozata szerint a párt bodajki fesztiválja 23 millió forintba került. A költségeket a párt az értékesített belépőjegyekből és a fogyasztásból származó bevételekből (11 millió forint), valamint a párt meglévő tartalékából finanszírozta (12 millió forint) – nyilatkozta a Heti Válasznak a párt szóvivője.

Arra a kérdésre, hogy honnan volt a pártnak ekkora tartaléka, a szóvivő azt nyilatkozta, hogy a korábbi Nolimpia kampányra, valamint a májusi plakátkampányra kaptak 18 és 11 millió forintnyi adományt, és ezek „jó részét tartalékolták”

A Heti Válasz azt is kiderítette, hogy kik támogatták anyagilag a Momentumot. A hetilapnak nyilatkozott Bojár Gábor, a Graphisoft és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója: „Egymillió forinttal támogattam a Momentumot. Mindenféle kérés nélkül, magam döntöttem így, mert kötelességemnek érzem segíteni a vállalt értékrendjében hozzám közel állónak érzett pártot.”

A párt másik adományozója Raskó György volt MDF-s parlamenti képviselő, az Antall-kormány földművelésügyi tárcájának közigazgatási államtitkára. Az egyébként agrárvállalkozó Raskó György a Heti Válasznak elismerte, hogy személyesen is kötődik a Momentumhoz, hiszen a fia is dolgozik a pártnak. Raskó hozzátette, hogy az anyagi támogatást feltételekhez kötötte. Ilyen feltétel volt az, hogy a pártnak „határozott nemzeti-patrióta karaktere” legyen, valamint, hogy ne szövetkezzen az MSZP-vel és a DK-val. A vállalkozó azt is megjegyezte, hogy „elvi okokból” nem szeretné azt sem, ha a párt belvárosi liberális értelmiségi párttá válna. 

 

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyülevészek gyülevész pártja.
Szegény hazánk!

Pedig mondhatjuk, hogy megvette a pártot, hiszen a támogatást politikai feltételekhez kötötte.

Ezt most nem értem. Egy adományozó 1 milláért megmondhatja, milyen értékrend mellett, kivel igen és kivel ne politozálkon egy párt??? Nincs ott alapszabály? Nem a tagok által megszavazott elnökség képviseli a tagok értékrendjét?

Válaszok:
kalotaszeg | 2017. augusztus 3. 13:32

"Van pszichiáter a környéken???"

Van, de menthetetlen eseteket nem vállal. Fegyőr elvtársékhoz más szakember kell, valaki olyan, akinél bot van!

Mondjuk, egy belevaló juhász, aki tud bánni a rolexes félőrültekkel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés