Együtt védené meg a Jobbik a magyar földet az LMP-vel és az MSZP-vel

2015. szeptember 25. 15:56
A Jobbik az Alkotmánybírósághoz fordul annak érdekében, hogy megakadályozzon 380 ezer hektárnyi földértékesítést, mondta el Magyar Zoltán, aki azt hozzátette: beadványukat az MSZP és az LMP is aláírja.

A Jobbik az Alkotmánybírósághoz fordul annak érdekében, hogy ne lehessen állami földeket értékesíteni. Magyar Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján jelezte, hogy beadványukat az MSZP és az LMP is aláírja.

A képviselő szóvá tette, hogy a kormány a gazdaszervezetekkel és az emberekkel való egyeztetés nélkül döntött 380 ezer hektárnyi földértékesítésről és arról a parlament szakbizottságaiban sem kívánt tárgyalni.

A jobbikos politikus az eladási szándék mögött azt feltételezte, hogy az új bérlők nem teljesítették szerződéses kötelezettségeiket, így a kormány azzal segítené őket, hogy a bérlet tulajdonná alakul, amihez semmilyen kötelezettség nem tartozik. Leszögezte: pártja minden lehetőséget megragad annak érdekében, hogy visszaszerezze az állami vagyont.

Magyar Zoltán kérdésre azt is elmondta, hogy aláírják az MSZP parlamenti vitanapra vonatkozó kezdeményezését.

Összesen 132 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért kell eladni??? Símán ingyen és bérmentve 99 évre bérbe tudná adni az állam, ha annyira segíteni akar.

Annyi csak, hogy borulni fog a földtörvény, előtte meg kiárusítás lesz.


"...Magyarország 2014 októberében a vonatkozó kötelezettségszegési eljárás első lépéseként hivatalos felszólítólevelet kapott..."


Majd 2015. június 18.


"..Az eljárás folytatásaként a bizottság ma indokolással ellátott véleményt küldött Magyarországnak. Amennyiben hazánk két hónapon belül nem felel meg az előírásoknak, a Bizottság az ügyet az Európai Unió Bírósága elé terjesztheti..."


Ezt követően miután nyilvánvalóvá vált mindeki számára, hogy idő kérdése, hogy mikor borul a földtörvény hogy hogy nem bedobták a köztudatba, hogy értékesíteni fogják az állami földeket az arra érdemes hűbéreseknek.


Az állam az állami földeket nem adhatja el a gyarmatosítóknak. Ugye mert ez a hivatalos propaganda. Viszont, majd ha magánember kapja meg, és Brüsszel érvényteleníti a földtörvényt, akkor busás haszonnal lehet eladni a külföldieknek.

Ennyi, röviden tömören.

Mindenestere mint láthatjuk felkészülnek a legrosszabbra.. :)

Pedig a magyar földvédő mozgalom olyan kiemelkedő alakját is a soraikban tudhatták mint Benedek Fülöp. :)

Te is kezded a ballibezést?? Csalódtam benned.

A józan eszemre hallgattam mindíg is.

A Jobbik azzal a párttal konspirál, amely a kormányzásuk idején ingyen, vagy fillérekért adta bérbe az állami tulajdonú földeket 600 bérlőnek, amit most 6000 bérlő művel?

Magyar Zoltán feltételez. Így azt is fel lehet tételezni, hogy azt a 40 %-os földtulajdonnal rendelkezőt képviseli, akik nem gazdálkodnak, hanem jelenleg bérbe adják a tulajdonukba lévő földet és arra várnak, hogy a moratórium megszűnik és busás áron adhatják el a külföldieknek a földet.

"A józan eszemre hallgattam mindíg is."

Mennyi fröccs után?

LOL
Szerencsétlen diszlájkolók, néktek fogalmatok sincs, hogy mit diszlájkoltok, vagy lájkoltok.

Ez is a trollokra jellemző.

Ne reménykedj, mert ez a földtörvény ami az állami földekre lesz kiírva nyílvános árverésen történik és nagyon szigurú feltételek mellett. Eleve ki vannak azok zárva akik már rendelkeznek a maximális 300 HA-nál. Ki vannak zárva akik nem gazdálkodok és nem ebből élnek. Eleve ki vannak zárva akik nem helyi gazdák.

Nagyon körbe van pányvázva, mivel húsz évig nem eladhatok és nem terhelhetők.Az államnak elővásárlási viszavásárárlási joga van a vételárban, ha húsz éven belül szándékoznak értékesíteni. Az árverés piaci áron, de maximum 10% felet lehet kikiálltani. A vételárat banki k9lcs9nből kedvezményes kamattal hosszú futamidővel lehet realizálni. A kiírás a Kormányhívatalokban történik ahol a magyar fejlesztési bank általi konstrukciók is elérhetök.

Összesen több mint 55.000 tagból helyrajzi számon lesz kiírva szántó, rét, gyümölcsös. Erdő nem tartozik ide.

Az előkészités a szakmai szervezetek javaslatai alapján történt.

Azt gondolom hogy ez inkább egy utánlővés, mivel egyszerüen az ellenzék nem tud olyan témában ami a társadalom hasznára válna semmilyen témába nem talál, mivel a kormány uralja ezt a terepet minden témában, legyen szó bármely ágazatban és területen akár a gazdaságban akár az államigazgatásban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés