Markó Iván: A Jóisten nem demokrata

2012. október 27. 17:03
A Markó Iván társulatának juttatott állami támogatásról faggatták volna a művészt, aki viszont másról kívánt beszélni.

'56-ról, Káinról, a születő gyermekről és még sok minden másról beszélt Markó Iván a Hír TV műsorában, ahol arról faggatták volna, hogyan kapott 130 millió forintnyi, pályázat nélkül odaítélt állami támogatást a társulata.

Markó az őt kritizáló levélről azt mondta: „nem nekem szólt, vagy az együttesemnek, vagy Orbán Viktornak, ez a levél a Jóistennek szólt, mert a Jóisten nem demokrata, semmiben nem ad nekünk ugyanannyit, se testileg, se lelkileg”.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szomorú, hogy Orbán rezsimje neves művészekből is nyalonc pincsikutyákat csinál, dehát ez a rendszer logikája

Mondhatnám, hogy hol van a Markó Iván együttesének 120 milliója a Hellerék 400 milliójától. De nem mondom, mert ez teljesen más tészta. Aki tisztában vele, hogy Markó a pályájával mit tett le az asztalra, annak azt kellene megkérdezni, hogy miért nem kaphatta meg a Markó együttese ezt a pénzt (vagy még többet) rendes pályázaton. Miért kerülhetett ilyen kínos helyzetbe, hogy magyarázkodni kelljen olyasmiért, amit egy értő és politikailag elfogulatlan bíráló testülettől is meg kellett volna kapnia.

Ha ez a fickó politikus lenne, akkor amit az interjúban előadott, az tényleg egy borzalmas mellébeszélés lenne. De nem politikus, nem mellébeszélt, egyszerűen más dimenzióban gondolkodik, és tényleg nem érti, hogy mi itt a probléma. - Talán érthetőbb lenne, ha a válaszait eltáncolhatta volna.

Minden riporter megérthetné:a riportalany nem az ő játékszere! Nem arra való,hogy a riporter tündököljön,ha értékes a riportalany, az emberek őrá kíváncsiak!

Emberekkel nem lehet úgy játszani, mintha sakkbábúk volnának!Emberi méltóságuk van, és különleges értékeik lehetnek, sokszor különbek, mint aki kérdi őket!
Lehetséges azonban, hogy rossz szándék, rejtett gonoszság van bennük, ekkor helyes, ha a riporter ezt leleplezi!
Jelen esetben egy nagy művész belső világa, gondolatai érdekesebbek voltak, mint a riporter szándéka, hogy egy vitatható pénzügyi problémával kényelmetlen helyzetbe hozza a művészt!

Remélem, vendéget nem azért szoktál hívni, hogy égesd, megszégyenítsd,
Van olyan riportalany, akinél indokolt ezt megtenni, de egy nagy művésszel szemben ez visszataszító,
A riporter foglalkozása,hogy beszéljen az emberekkel, nagy gyakorlata van abban, hogy bárkit zavarba hozzon, leégessen,így gyakran fölénybe kerül és e fölényt ki is használja. Van, akinek tetszik az ilyen égetés, mások meg meg viszolyognak tőle.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés