Magyar Péter nagy hibát követett el

2024. szeptember 20. 06:09

Kontraproduktív lehet az új ellenzéki messiás árvízvédelmi ripacskodása.

2024. szeptember 20. 06:09
Deák Dániel
Deák Dániel
Magyar Nemzet

Nyitókép forrása: Magyar Péter Facbook-oldala

„Az árvízi helyzetből politikai hasznot akart húzni Magyar Péter, ugyanakkor a védekezést irányító hivatalos szervek támadásával túl messzire merészkedett és ugyanazt a hibát követte el, mint amit baloldali elődjei a koronavírus-járvány kitörésénél. De nemcsak a védekezést támadja, hanem hazugságokat is terjeszt, amivel a védekezést kézben tartó hivatalos szerveket próbálja lejáratni, ami ilyen helyzetben rendkívül veszélyes. Nézzük részletesen, mi a valódi helyzet mindazzal szemben, amit az ellenzék új messiása összehordott az elmúlt napokban!

Talán azzal érdemes kezdeni, hogy veszélyhelyzetekben, mint például a járvány, a háború vagy az árvíz, az emberek többsége összefogást és együttműködést vár el a politikai szereplőktől. Akik azonban az ilyen helyzeteket is politikai haszonszerzésre használják, megbüntetik. Ez történt a 2020-as koronavírus-járvány idején, amikor a balliberális oldal támadta a kormányzatot és a járványügyi szerveket.

Ezt is ajánljuk a témában

A viselkedésük következtében bezuhant a támogatottságuk, míg a nemzeti egység fontosságát hangsúlyozó kormányoldalé megerősödött.

A mostani helyzetben is hasonlóra lehet számítani, hiszen Magyar Péter gátlástalanul támadja a védekezésben részt vevő hivatalos szerveket, ami meglehetősen kontraproduktív rá nézve. Bár gyorsan lecsapott az árvíz témájára, a kapkodással komoly hibákat is elkövetett, ugyanis szemmel láthatóan politikai haszonszerzésre használja fel az árvízhelyzetet és még a gátak mellől is a kormányzatot, illetve a védekezést szervező hivatalos szerveket támadja. Ráadásul ripacsként viselkedik, és úgy tesz, mintha nélküle nem működne a védekezés.

Ezt is ajánljuk a témában

A politikus szavait a honvédség, a katasztrófavédelem és a vízügyi szakemberek is visszautasítják, emellett a kormányzati szereplők is világosan reagáltak. Mint fogalmaztak: a gátakon nincsen helye a politikának. Orbán Viktor ennek megfelelően arról beszélt, hogy a gátakon nincsenek pártjelvények, csak védekező emberek. De még a kormányt állandóan támadó Gyurcsány Ferenc is felmérte, hogy ebben a helyzetben mi egy politikus teendője. Még a DK vezetője sem támadta a kormányt vagy a védekezésben részt vevő hivatalos szerveket, kifejezetten visszafogottan kommunikált az elmúlt napokban. Hasonlóan viselkedett a többi ellenzéki párt is, egyedül Magyar Péter nem érzékelte, hogy ilyen helyzetben mi a teendő.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. szeptember 20. 11:35 Szerkesztve
Ez a GyF és ez a MP majd belepusztulnak az igyekezetbe, hogy Orbán Viktorral együtt emlegessék őket. Jobban kellene azért igyekezni! Mi már megérdemelnénk.
sexykitty-5000087
2024. szeptember 20. 11:00
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­é­­­k­e­­­l­­­d­ ­a­­ ­­­s­­­z­e­­x­i­ ­p­­­u­­­n­­­c­­i­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
5m007h 0p3ra70r
2024. szeptember 20. 10:57
>>somatic335 - Legyetek bátorak 2024. szeptember 20. 07:14 Milliárdos atlétikai program szerződései: Az igazgató fia 360 milliót kapott versenyrendezésre... << Azt ígéred "szerződései", aztán közölsz egyet.
TheRed
2024. szeptember 20. 10:37
Politikai hasznot ? Mennyire NER lovag van kint a gátakon ? Az összes ! Ahogy meglátták, hogy MP kint van, már riasztották is a forródrótot. Onnét látszik, hogy mennyire be vagytok szharva, hogy a Fletót éltetitek a cikkben :DDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!