Lecsittegték Magyar Pétert – az árvízvédelem most fontosabb, mint a „Facebook-vitézkedés”

2024. szeptember 17. 06:21

Politizálni nem a gátakon kell – húzta alá a honvédelmi miniszter.

2024. szeptember 17. 06:21
CZUNYINÉ dr. BERTALAN Judit; SZALAY-BOBROVNICZKY Kristóf; KANCZ Csaba

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Magyar Péter a legnagyobb árvízveszély idején Facebookon hergelte követőit, miközben Orbán Viktornak címezte a kérdéseit:

 „Miért csak a civilek ezrei vannak a gátakon? Hol vannak a Magyar Honvédség katonái?

 Csak óriásplakátokon? És az állandóan emlegetett tartalékosok? A honvédelmi miniszter tegnap 350 honvéd vezénylésétől kommunikált. Dömötör Csaba államtitkár pár órával később 17 ezerről. Melyik az igaz? Miért nincsenek készen a 2013-ban Ön által megígért dunai gátszakaszok? Miért nincsenek mobilgát rendszerek a legveszélyeztetettebb szakaszokon?” – írta többek között a Tisza Párt elnöke.

Nem sokkal később a honvédelmi miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf reagált a porhintésre.

 „Ami sok, az sok, elég a kisstílű hazudozásból! Magyar Péter becsmérli a Magyar Honvédség képességeit, ezáltal azokat a katonákat, akik a gáton állják a sarat.

 Szégyenletes, hogy amikor egy egész ország összekapaszkodik és helytáll a gátakon, az ellenzék Facebook-vitéze a Magyar Honvédség ellen hergel” – írta a miniszter a Facebookon.

Hozzátette: 

„Több száz katona, számtalan eszközzel, az ország több településén dolgozik azért, hogy elkerüljük a bajt,

 és minden magyar biztonságban hajthassa álomra a fejét. Ma ezrek mozgósítását készítettük elő, hogy mindenhol ott lehessünk, ahol szükség lesz ránk. Az árhullám ideje alatt az országot járjuk, támogatjuk az árvízvédelmi munkát, mert a magyar emberek védelménél nincs fontosabb.”

„Politizálni nem a gátakon kell, arra ott a Parlament!” 

– hangsúlyozta a honvédelmi miniszter.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 358 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. szeptember 18. 11:47 Szerkesztve
...
Valodi
2024. szeptember 18. 00:27
Skywalker_bp 11:25 "a Siemensszel “nem barátkozunk” ... höhöhö - kuss! Árvíz van! Aztán meg valami foci-izé lesz, ami ugye mindennél fontosabb ....
Valodi
2024. szeptember 18. 00:23
madre79 13:55 "79 éves vagyok, sok szemét embert láttam már a politikában, de ez veri a mezőnyt!" - höhöhö ... én csak 73, de nálam ez veri! Ez az Orbán nevű ilyeneket adott kormányhatározatba 2012-ben: "6. Vízvisszatartási, -tározási helyek kialakítása, a potenciális víztározási helyek megőrzése (a területük hasznosításának szabályozásával, a természetvédelmi érdekekre figyelemmel), a vízkormányzás fejlesztése, a meglevő vízhasznosításra alkalmas kapacitások kihasználásának javítása; belvízcsatornák kétirányúvá tétele, illetve megszüntetése szükség szerint." Könnyebb lenne a helyzet, ha ezt az ígéretét is nem szabotálta volna el, mint a többit ....
papalimapapa
2024. szeptember 17. 19:21
Ugat a szarcsík a gatyában. Ki kellene már mosni azt az alsóneműt... Hypóval!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!