Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Itt a leleplezés: Gyurcsány elégedett Karácsony munkájával, Karácsony pedig Gyurcsány feleségét szeretné kormányfőnek (VIDEÓ)

2024. május 22. 20:37

A főpolgármester ugyanakkor hallgat arról, milyen a kapcsolata a DK vezetőjével.

2024. május 22. 20:37

Nyitókép: MTI-archív/Balogh Zoltán

 

Emlékezetes, Karácsony Gergely baloldali főpolgármester a napokban adott interjút a Telexnek. Ebben a műsorvezető arról is kérdezte, hogy milyen a kapcsolata a DK-val. De a beszélgetés során arra is kitértek, hogy újraindulna-e a kormányfői székért. A párbeszédes városvezető kijelentette, biztos abban, hogy június kilencedikén is bizalmat kap majd a szavazóktól, emiatt „nem is készül B-tervvel”. Majd elárulta, hogy nem akar többször miniszterelnök-jelöltként indulni az országgyűlési választásokon. Karácsony valamivel később arról is szólt, azt a koalíciót szeretné tovább vinni, ami az elmúlt öt évben támogatta a Fővárosi Közgyűlésben, a Városházán. Dobrev Kláráról, a párt EP-listavezetőjéről pedig egyértelműen kijelentette, hogy 

jelenleg ő a legalkalmasabb arra, hogy legyőzze Orbán Viktort.

Ezt is ajánljuk a témában

 

A DK, az MSZP és Párbeszéd közös, stratégiai együttműködésről szóló megállapodást kötött egymással még a kampány kezdete előtte, így az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon is szorosan együttműködnek. Karácsony ráadásul még április közepén beszédet mondott a DK kampánynyitóján is, ahol Dobrev Klárával közösen lépett a színpadra.

Ezt is ajánljuk a témában

Gyurcsány erős befolyással bír a budapesti városvezetésre

Karácsony fenti nyilatkozata után nem sokkal Gyurcsány Ferenc, a DK vezetője pedig azt nyilatkozta a Magyar Nemzet stábjának, hogy „a budapesti frakciónkat a XVIII. kerületi polgármester, Szaniszló Sándor vezeti a mi megelégedésünkre”. Arra a kérdésre, hogy a Demokratikus Koalíció nélkül nem lehetett fontos döntést hozni a Fővárosi Közgyűlésben ebben a ciklusban, azt felelte,

„az a jó, ha senki nélkül nem lehet fontos döntéseket hozni”

Úgy tűnik tehát, hogy Gyurcsány Ferenc elégedett Karácsony Gergely munkájával. Alig több mint egy éve megüzente Karácsony Gergelynek, hogy a budapesti politikában is szembe kell menni a kormányzattal – így értékelt a Magyar Nemzet. Ugyanakkor hozzátették: a főpolgármester hallgat arról, hogy milyen a kapcsolata a DK vezetőjével. 

Ezt is ajánljuk a témában

A lap videójában egyébként az is elhangzott, Gyurcsány világossá tette, hogy 

a DK budapesti frakcióvezetőjén keresztül erős befolyással bír a városvezetésre.

„A főváros dolgait az ember figyeli, kellő és intelligens távolságból” – fogalmazott Gyurcsány. Azaz bár Szaniszló „kiválóan teljesít” e munkában, az eseményeket az egykori baloldali miniszterelnök is monitorozza.

A Magyar Nemzet felvételeit alább tekintheti meg:

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

 

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:19
🍓 ️ ­­É­r­­t­é­­­k­­­e­­­l­­­d­­­ ­­­a­­­ ­­s­­z­­e­x­­i­­ ­­­p­­u­­n­­c­­­i­­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
moricka13-3
2024. május 25. 01:37
Attól még Gyurcsány/Dobrevéknek , ha nem is Orbán, hanem Magyar Péter által, itt a vége, fuss el véle!
tapir32
2024. május 23. 05:39
Csődközelbe került az ország Gyurcsány vezetésével és csődközelbe került Budapest Karácsony vezetésével. A csődösök már bizonyították, hogy alkalmatlanok! Annyi esze meg gerince a balosoknak is lehetne, hogy aki egyszer csődbe vitte az országot vagy a fővárost azt többet nem bízzák meg semmivel! Az számoljon el a tevékenységével és menjen a süllyesztőbe! Ez nem korrupció volt? Ez volt a szakértelem? Ez volt a felelős politizálás?
tapir32
2024. május 23. 05:38
Aljas halálpártiak! Nem számít, hogy miért akarják mások halálát! További emberek halála és megnyomorítása nélkül kell rendezni az Ukrán helyzetet! Ehhez felnőtt emberek kellenének továbbá az, hogy egyesek profitja ne legyen fontosabb, mint mások élete. A háború pártiak könnyen abban a helyzetben találhatják magukat, hogy mások profitja az ő életüknél is fontosabb lesz. Átvágták az ukránokat, amikor a hazájuk védelmét összekötötték a globalizált tőke érdekeivel. A tőkések az elhúzódó háborúban érdekeltek az ukránok a hazájukért halnak. Ebből a csapdából a mielőbbi tűzszünet és béke a kivezető út. Az elhúzódó háborúban Ukrajnát lerombolják. Deák Ferenc azért volt a haza bölcse, mert kiegyezett, mielőtt az egész ország ráment volna az ellenállásra. Mióta etikus emberek halálát, megnyomorodását akarni? Egy absztrakt elv vagy az emberek élete a fontosabb? Mindig az életet kell választani! A dolgokat utólag rendezni lehet, helyre lehet hozni de, feltámasztani nem lehet senkit sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!