Biztonságpolitikai szakértő: Ukrajna kettészakadt és hadereje morális válságban van

2024. május 01. 19:28

Tarjányi Péter szerint háború fő kérdése most az, hogy Ukrajna el tud-e mozdulni a mélypontról.

2024. május 01. 19:28

Nyitókép: Viktor Kovalchuk/Getty Images

 

A biztonságpolitikai szakértő, Tarjányi Péter az Index Frontvonal című műsorában fejtette ki a véleményét, ahol többek között elmondta, hogy Ukrajna társadalma elfáradt, illetve, hogy egy friss felmérés szerint az ukrán nép fele már nem támogatja a háborút. 

Tarjányi szerint az ukránok közti megosztottság két részre osztható: azokra, akiket Oroszország „háborúpártinak” nevez, valamint azokra, akik valamilyen megállapodást szeretnének inkább a támadó féllel. 

A szakértő szerint a társadalmi megosztottság a kettős mércének is köszönhető, mivel a lakosság egy része a fronton harcol és adja vérét a hazájáért, addig körülbelül 700-800 ezer teljesen egészséges, katonakorú férfi inkább külföldön tartózkodik és csak akkor kíván hazatérni, ha véget ér a háború. 

„Nem lehet egy társadalomban ilyen kettős mérce, hogy bár azt mondjuk, hogy mindenki egyenlő, közben vannak az egyenlőbbek, akik az anyagi hátterük miatt megtehetik, hogy külföldre távozzanak, a szegényebbek, akik meg otthon maradtak, azok meg meghalnak a fronton” – mondta. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ropifan
2024. május 02. 21:37
Akkor a konklúzió az, hogy még százmilliárdot nekik.
Jack Reynor
2024. május 02. 07:08
Ez a valóságérzékelés teljes hiánya. Hogy lehet szakértő egy ilyen alak?
szabadabb
2024. május 01. 22:51 Szerkesztve
mindig van mélyebb pont... oda igyekeznek!
bagira002
2024. május 01. 22:09
Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét Oroszország megsemmisítette Ukrajna teljes hadseregét, az újoncok pedig használhatatlanok a csatatéren - mondta el az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) ezredese, Oleg Sztarikov Alekszandr Seleszt újságírónak adott interjújában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!