Kinek ne jutott volna ma eszébe Ferenc Ferdinánd meggyilkolása?

2024. május 15. 21:23

Elég volt két pisztolylövés és lángba borult Európa.

2024. május 15. 21:23
Kötter Tamás
Kötter Tamás
Facebook

Nyitókép: HALIL SAGIRKAYA / ANADOLU / Anadolu via AFP

„Kinek ne jutott volna ma eszébe Ferenc Ferdinánd meggyilkolása. Elég volt két pisztolylövés és lángba borult Európa. Kislányok és kisfiúk váltak árvákká és fiatalasszonyok lettek özveggyé. Utcáinkon, tereinken eluralkodott a lőporszag és a félelem. Milliók vesztek oda Európa harcmezein, sorsok, családok lettek semmivé. Pedig csak lövést adtak le Szarajevóban.

Európa most is válaszút előtt áll. Háború vagy béke? A háborúpárti lobbi egyre erősebb, egyre hangosabb, egyre agresszívebb. Most az egyik békepárti szövetségesünk, békepárti harcos az életéért küzd éppen egy kórteremben. Robert Ficot egy liberális költő többször is meglőtte.
Miniszterelnök úr! Mihamarabbi gyógyulást kívánunk, hiszen sok még a teendő! Európának minden békepárti patriótára szüksége van!”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kokrowatz-0
2024. május 16. 22:36 Szerkesztve
nem ez a békepárti szokott géppisztollyal pózolni?
Mindenhova
2024. május 16. 14:14
Szuperszig-Mindenhova 2024. május 16. 11:26 "Biztos, hogy a németek voltak?? Aztán másodszor is a németek voltak?" Lehet, h. azÓbán vót. Vagy a magyarok úgy amblokk. Mert mégiscsak mi akartunk az egész világ felett uralkodni, hiszen mi voltunk sőt vagyunk az egyetlen felsőbbrendű nép!
lazio154-2
2024. május 16. 08:35
A trónörököst Ficóhoz hasonlítani? A monarchiában a szlovákok akkor nem rúgtak labdába a Magyar Királysági részében sem! Most aztán, mint Palmer után, választhatnak új m. elnököt, ha nem épül fel!
RedMax
2024. május 16. 07:27
A Fico elleni merénylet miatt a NATO megtámadná Oroszországot, kirobbantva így a III. világháborút? :D Intellektuálisan rendkívül gyenge, és erőltetett párhuzam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!