„Nem elég!” – így értékelte a főpolgármester helyettese a Budapestre érkező 300 milliárd forintnyi uniós forrást (videó)

2024. január 25. 20:28

Kiss Ambrus szerint ezért a pénzért a magyar kormánnyal küzdöttek meg.

2024. január 25. 20:28

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes volt az ATV Voks című műsorának vendége, a beszélgetés apropóját pedig a Budapestre érkező 300 milliárd forintnyi uniós forrás szolgáltatta.

Az összeggel kapcsolatban annyit jegyzett meg a politikus: „Nem elég!”

Mint megírtuk, Karácsony Gergely szerint a gigantikus méretű támogatás mögött évek óta tartó lobbitevékenység áll. A főpolgármester helyettese a műsorban ráadásul kijelentette, hogy ezért a pénzért a magyar kormánnyal szemben kellett megküzdeniük.

Ezt is ajánljuk a témában

A beszélgetés végén előkerült a Lánchíd-botrány is. A napokban ugyanis arról számolt be a sajtó, hogy két év alatt, 2020 novembere és 2022 júliusa között a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt. 1,4 milliárd forintot utalhatott a számlagyáros ügyvédként is emlegetett Vig Mór cégének, a Sunstrike Hungary Kft.-nek. Ehhez képest a Lánchíd felújítására megkötött új szerződést 2021 januárjában jelentette a be a főváros, az A-Híd Zrt. viszont – az Atv.hu információi szerint – egészen 2022 júliusáig utalt pénzt Vig Mór cégének. Ezzel kapcsolatban Kiss Ambrus úgy fogalmazott: értetlenül áll az hírek előtt, majd határozottan kijelentette, hogy a Fővárosi Önkormányzatnál semmilyen vizsgálat nem zajlik az ügyben.

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: YouTube/ATV-videó

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edico
2024. január 27. 14:43
Nagyon zavarosak a szemeid. Mit vettél be?
kissb56
2024. január 26. 08:17
Ez egy nyílt beismerés, hogy a moslék még tovább szeretné lopni a közpénzt. Jó az étvágyuk, a fene esne beléjük.
KBA98
2024. január 26. 08:06
Mocskos banda! Ott ülnek a nagy pénzekért a városházán!
ihavrilla
2024. január 26. 04:04
A negyede sem igaz. Ez hülyitése a szavazóknak. 2025-2032 között kap Magyarország ennyit, melyet a városok fejlesztésére köteles költeni. A kormányon keresztűl megy a támogatás közösségi célokra pályázat útján, melyhez önrész is kell. Ja, és előfinanszírozással. Budapest eléggé problémás, mert a legfejlettebb régió.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!