Milyen orvos a momentumos Cseh Katalin, aki az élet ellen kampányol?

2024. január 05. 11:31

A meg nem született életek kioltásán viccelődni egy — meglehetősen prosztó — dolog, a politikus azonban most már az élőket is lelkiismeret furdalás nélkül halálba segítené.

2024. január 05. 11:31
Janó-Veilandics Franciska
Janó-Veilandics Franciska
Vasarnap.hu

„Ugye mindenki emlékszik arra a 2015-ös rádiófelvételre, amelyen Cseh Katalin jókat hahotázott a műsorvezető »botmixerezésén«, amit a művi vetélés hasonlataként illettek?

A meg nem született életek kioltásán viccelődni egy — meglehetősen prosztó — dolog, a politikus azonban most már az élőket is lelkiismeret furdalás nélkül halálba segítené. A momentumos érvelése szerint, ha eldönthetjük ki örökölhet utánunk és kivel éljük le az életünket, akkor az aktív eutanáziának is ugyanolyan alternatívaként kell előttünk állnia. Ellenben

a halál nem jog, hanem az élet következménye.

Nem tudjuk mikor és milyen formában következik be, ezáltal elég nehézkes összevetni a házasság, válás vagy vagyonmegosztás esetével.

Ki adja be a halálos mérget? Cseh Katalin szerint ugyan nem kötelezhetünk senkit arra, hogy nézeteivel ellentétes dolgot tegyen, de biztosan akadnak olyan magasan képzett szakemberek, akik képesek lennének az eutanázia véghezvitelére. Persze, úgy, ahogy a magzatok likvidálását hívhatjuk szépen terhességmegszakításnak, úgy az eutanáziát is nevezhetjük halálba küldés helyett az emberek szenvedésének végetvetésének — az eredmény végtére is ugyanaz: valakit felkérünk arra, hogy oltsa ki egy másik ember életét.

Kinek a vállára tegyünk ekkora terhet?
Az aktív eutanázia kérdése már a kivitelezésben is akadályba ütközik, hiszen az orvosok elvileg felesküdnek arra, hogy tevékenységük nem irányul emberi életek kioltására. Milyen orvos Cseh Katalin, aki ennek ellenére az élet ellen kampányol?”

***

Kapcsolódó vélemény

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kamcsatka5
2024. január 11. 11:25
Dületszemű belga
Krupp Skya
2024. január 09. 17:06
Milyen orvos lehet az aki embernek is szar? Nincs is több kérdésem.
SyncBaer
2024. január 06. 21:07
Nil nocere!!!!!!!!!!!!!!!
atti64
2024. január 06. 19:55
Számomra Ö nem ember
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!