Márki-Zay Péter már el is fogadta Lázár János ajánlatát

2024. január 10. 15:16

„Deal! Várjuk a megállapodás aláírását!” – írta közösségi oldalán Hódmezővásárhely polgármestere.

2024. január 10. 15:16

Hódmezővásárhely polgármestere szerdán már el is fogadta Lázár János építésügyi és közlekedési minisztere kedden közzétett ajánlatát. Márki-Zay Péter a következőket írta közösségi oldalán: „Debreceni sajtótájékoztatóján Lázár János előbb Budapestnek tett, majd kérdésre válaszolva azt minden városra kiterjesztett ajánlatát Hódmezővásárhely elfogadja: a vármegye- és országbérletek érvényesek lesznek a vásárhelyi helyi közlekedésben, cserében a vásárhelyi bérletet (városkártyát) elfogadják a távolsági járatokon. 

Deal! Várjuk a megállapodás aláírását.”

A 24.hu emlékeztet: Lázár János kedden Debrecenben tartott sajtótájékoztatót a közösségi közlekedés várható tarifaváltozásairól, ahol kifejtette: folytatják a közlekedési rendszer átalakítását, mert láthatóan van igény a tömegközlekedés fejlesztésére.

Ezt is ajánljuk a témában

Március 1-jétől az alábbi változások lépnek életbe:

– Minden bérlet megszűnik a vármegye és országbérleteken túl.
– Két új kedvezményes napijegyet is bevezetnek: a vármegye 24-et, ami 990 forintba, és a Magyarország 24-et, ami 4990 forintba kerül majd.
– Az utazási kedvezmények rendszerét átalakítják: a jelenlegi 62-ből csak 24 marad érvényben. Megszűnik például a gyerekkel utazók 33 százalékos kedvezménye (a gyerekek viszont ingyen használhatják majd a vonatokat és a távolsági buszokat).
– A kedvezményre jogosító igazolványok, így a közalkalmazotti is megszűnik, viszont az oktatásban és egészségügyben dolgozók az eddigi 12 alkalom helyett innentől korlátlanul utazhatnak az ország területén 50 százalékos áron. A 65 év fölöttiek továbbra is térítésmentesen utazhatnak.

Nyitókép: MTI / Kelemen Zoltán Gergely

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2024. január 10. 19:32
Még ő sem tud eligazodni saját magán.
Oldalkosár
2024. január 10. 17:25 Szerkesztve
Arról nem is beszélve, hogy miután lejárt a 2019 elejétől 2023 végéig szóló szerződés, a Volán idén január 01-től beszüntette a buszközlekedést. Innentől kizárólag Márki haverjának magánbuszai közlekednek, az azokra való bérleteket meg majd bolond lesz a Volán és a MÁV elfogadni saját járművein. 2021. márciusától, miután a rendszeresített járatokon megkezdték működésüket Jovány Gyulának a buszai, a vásárhelyi önkormányzat nem fizetett a Volánnak a szolgáltatásért, bevétellel nem fedezte a költségeit, így az onnantól gyakorlatilag ingyen teljesítette a szerződésben vállalt kötelességeit. Az időszak végére az önkormányzat Volán felé való tartozása elérte a 300 millió Ft-ot.
Oldalkosár
2024. január 10. 17:18
Vásárhelyi helyi közlekedés... :))) Hét helyi buszjárat, óránként egy, illetve naponta három busz. Néhány nyugdíjas, iskolások és az ipartelepen dolgozók veszik igénybe.
véna
2024. január 10. 16:53
Hódmezővásárhelyi bérlettel azért senki ne induljon el még Indiába szemműtétre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!