Hobo dermesztő interjúban pirított oda a hazugoknak (VIDEÓ)

2024. január 02. 07:21

Hobo azzal a mítosszal próbál leszámolni, hogy vannak olyan zenészek, énekesek, akik azt állítják, hogy korábban, a rendszerváltás előtt, betiltották, elnyomták őket. Teszik ezt úgy, hogy a mai napig is aktív politikai szerepet vállalnak.

2024. január 02. 07:21
null
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

„Az előadásban Hobo azzal a mítosszal próbál leszámolni, hogy vannak olyan zenészek, énekesek, előadóművészek, akik azt állítják, hogy korábban, a rendszerváltás előtt, a diktatúra idején üldözték, betiltották, elnyomták őket. Vagyis hogy ők valójában lázadók, ellenállók voltak. Teszik ezt úgy , hogy esetleg a mai napig is aktív politikai szerepet vállalnak. 

Hobo felteszi a dermesztő, költői kérdést: hol vannak a betiltott művek? Nevek nem hangzottak el, a zenész nem akart személyeskedni.

A Kontextus YouTube-csatornájának korábban Mező Gábor újságíró, a Századvég kutatója volt a vendége, aki szintén hasonló témát feszegetett. Azokról a közéleti szereplőkről beszélt a közelmúltban megjelent, A kultúra megszállása című könyve kapcsán, akik a rendszerváltás előtt és után is segítettek a baloldalnak megtartani a hatalmat. Például Koncz Zsuzsáról, a liberálisok és a baloldal szimbólumáról, ikonjáról is lehullt az igazságot takaró lepel:

»[…] Nagyon nevetséges ez a Koncz Zsuzsa Jelbeszéd-botrány. Ez az egyetlen, amihez tud ragaszkodni, hogy ebből nagyon nagy balhé volt. Azt hazudta, hogy utána évekig nem jelenhetett meg lemeze. Ha valaki beüti a Wikipédiára, látni fogja, hogy a következő években sorra jelentek meg a lemezei. Arra nem vette a fáradságot a Koncz Zsuzsa, hogy úgy hazudjon, hogy az ne legyen egy perc alatt lenyomozható. […] Az ő mellettük álló sajtó erről nem fog tudomást venni. […] Boldizsár Iván menyeként, a fia feleségeként a diktatúrának a kegyeltje volt. Azt is tudjuk, hogy benne volt az Országos Béketanácsban, ami már a 60-as években is nagyon égő lett volna egy normális embernek, de akkor, amikor ő benne volt a 70-es évek végén, 80-as évek elején, szánalmas. Egy ilyen ember, aki benne volt a diktatúra propagandaszervezetében, ő beszél arról, hogy ő milyen lázadó volt, ez olyan hazugság, ami önmagáért beszél. […] «”

A teljes interjút itt tekintheti meg:

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Pilhál György

Magyar Nemzet

Idézőjel

Ő nem a rendszerváltásban csalódott, hanem abban, ami utána jött.

Nyitókép: Képernyőfotó
 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2024. január 03. 09:05
Megint hazudsz, és lázítasz Csépányi!!! Fel mondtad megint a fidesz propaganda szöveget cigány barma? Te közpénzen kitartott rühes cigány kutya !!!!
Ez D-dúr és e-moll
2024. január 02. 23:24
"bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok 2024. január 02. 09:50 kiszólt a gödörből a luk..." Pontosan! :-D
Ez D-dúr és e-moll
2024. január 02. 22:42 Szerkesztve
"Nehidd El ----> Ez D-dúr és e-moll 2024. január 02. 22:32 Ahogy te erőlködsz összemosni az áldozatot az elkövetővel, na az a több mint kínos." Milyen áldozat? Ti teljesen hülyék vagytok? Földes számos interjúban százszor elmesélte, hogy hogyan hatott ki származása pályájára. Amikor tizenévesen novellákat kezdett írni, rögtön nyitva álltak előtte az irodalmi folyóiratok, közölték munkáit. A Hobo Blues Band, egy unatkozó magyartanár hobbizenekara úgy jelentethetett meg nagylemezt, hogy az amatőr gitáros képtelen volt feljátszani a gitárszólamokat, Póka Egon játszotta fel helyette, amikor a nemzetközi díjas dzsesszzenészekből álló Syrius nem adhatott ki lemezt vagy a P. Mobil, az ország legjobb rockzenekara 15 évet várt a lemezkiadásra. Földes egy helyütt röhögve mesél róla, hogy valami kulturális fogadáson Aczél György maga ment oda hozzá, ott tapogatta-lapogatta, hogy hogy van a mi kis tékozló fiunk?! Milyen áldozatról beszélgetünk itt?
Ez D-dúr és e-moll
2024. január 02. 22:05
Hobótól ez kurva vicces. Földes László (aki 1946-tól 1980-ig végig a kommunista párt vezetésében tevékenykedett) kisfiaként, akinek már 1980-ban nagylemezt adhatott ki a zenekara (Hobbi Blues Band), Koncz Zsuzsát leszólni, több mint kínos. Ez olyan, mint Nagy Feró rendszerellenessége, aki Állami Ifjúsági Díjat kapott a kommunistáktól. Ezek az emberek, Koncz Zsuzsától Földesig Nagy Ferótól Bródyig, már valóban a második gyerekkorukat élik, nem tudják már felelősen mérlegelni a szavaik súlyát és hitelét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!