David Pressman: Az egész világon aggódnak a magyar valóság miatt

2023. július 15. 20:56

Az amerikai nagykövet szerint erős üzenetet küldött a 38 diplomata a magyar kormánynak.

2023. július 15. 20:56
David Pressman, az Egyesölt államok budapesti nagykövete országa zászlójával a kezében a 28. Budapest Pride résztvevői között a Városligetben 2023. július 15-én.

„Világszerte aggódnak a magyar helyzet miatt” – nyilatkozta David Pressman amerikai nagykövet az RTL Híradónak a 28. Budapest Pride felvonulás előtt. Az RTL arról a közleményről kérdezte a felvonuláson résztvevő diplomatát, amelyet 38 ország nagykövetsége írt alá. A dokumentumban a nagykövetségek teljes támogatásukról biztosították az LMBTQ-közösséget, és azt írták, aggasztónak találják azokat a jogszabályokat és azt a politikai retorikát, amely többek között Magyarországon is hozzájárul „a szexuális kisebbségek megbélyegzéséhez”. 

Pressman szerint ez egy különösen erős nyilatkozat,

„amely félreérthetetlenül jelzi az aggodalmat”

A nagykövet elmondta, a nyilatkozatot Lengyelország kivételével az Európai Unió minden tagja, és Szerbia kivételével Magyarország minden szomszédja aláírta. 

„Ez szerintem nagyon jól mutatja, hogy ez nem a nyugat és kelet közötti ellentét” – mondta. Úgy folytatta, „a magyar valóság miatt világszerte aggódnak a kormányok, és figyelnek rá”. Szerinte

a Pride egész Magyarországnak fontos, és azt is hozzátette, büszke rá, hogy részt vesz a felvonuláson.

Pressman szerint a Pride „egy rendkívüli pillanat, amikor különféle hátterű és szemléletű magyarok összegyűlnek, hogy ünnepeljenek, és megpróbálják előmozdítani az elfogadást”. Az amerikai nagykövet egy hónapja, a Pride-hónap megnyitóján beszédet is mondott. Akkor a náci zsidóüldözéshez hasonlította a magyar kormány „melegellenes megnyilvánulásait”. 

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Kovács Tamás / MTI

Összesen 306 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. július 18. 22:11
Szédülök.....ez mekkora szottyadt fasiszta buzi....megnézném ,hmmmm...undorral, mi...is lelhető neki ott odalent: egyik,masik vagy netán sztereoban mindkettő?.....
Magyarvagyoknemturista
2023. július 18. 11:56
Libsi gecik fordítva látnak mindent! Szerintem inkább az egész világ az usa-i valóság miatt aggodik.
bagira002
2023. július 18. 10:46
Magyarok belügyei ne avatkozzatok be .
tapir32
2023. július 17. 22:51
A konzervatív oldal feladata az organikus társadalmi rend helyreállítása a liberáldeviánsok homogenizáló törekvései ellenében! A sorosista álcivil, politikai szervezetekkel szemben a valódi civil társadalom felépítése! A sorosista NGO-knak semmilyen társadalmi legitimációja nincs! Csak fizetett alkalmazottaik vannak. Ne hidd el, amit terjesztenek! Európa jövője a keresztény konzervativizmus! Ma ez a progresszív! A szabadság halálát a szabadságot minden határon túl kiterjesztő liberalizmus hozza el. A nyílt társadalom, mint társadalomfilozófiai elképzelés az 1960-as évek végére megbukott. Ma már a nyílt társadalom utópiája egy anakronizmus. Ha egy utópia megvalósul, az mindig totalitarizmushoz vezet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!