Itt vannak Dobrev új kampány-ígéretei!

2023. május 19. 19:07

Szegeden kampányeseményt tartott a DK árnyék-miniszterelnöke és újabb ígéreteket tett.

2023. május 19. 19:07
null

Dobrev Klára, a DK árnyék-miniszterelnöke – a május 8-ai európai parlamenti választásokhoz köthető kampányeseménye után – újfent beszédet tartott, csak most éppen nem Szombathelyen, hanem Szegeden.

Az árnyék-miniszterelnök előző beszéde (is) teli volt ferdítésekkel, féligazságokkal és módosított adatokkal, amelyekről egy hatrészes cikksorozatban rántottuk le a leplet. Az első részben azt jártuk körül, hogy hogyan csúsztatott az átlagkeresetekről, a másodikban a minimálbérekről mutattuk be a tényeket, a harmadikban a nyugdíjakról festettünk teljes képet, a negyedikben a családtámogatásról tett állításait tettük rendbe az árnyék-miniszterelnök-asszonynak, az ötödikben pedig az euró bevezetésének árnyoldalait fejtettük ki, míg a hatodik részben az élelmiszerár-infláció témakörét jártuk körbe.

, a másodikban , a harmadikban , a negyedikben , az ötödikben pedig , míg a hatodik részben .

Ilyen előzmények után kezdte meg a 19-ei beszédét Dobrev Klára. A műsorvezető Gréczy Zsolt volt, a beszéd előtt pedig Molnár Csaba EP-képviselő mondott egy felvezető beszédet. Dobrev leszögezte, hogy a szlovák bérek meghaladják a magyar béreket, amelyeknél állítása szerint a román bérek is nagyobbak. Elmondta azt is, hogy

szerinte a csehek, lengyelek, bolgárok és szlovákok jobban élnek mint mi.

Állítása szerint a magyar inflációs adat a háromszorosa az európai átlagnak, s majdnem négyszerese az euróövezet átlagának.

Leszögezte, hogy negyedével kevesebbet vásárolhatunk most, mint egy évvel ezelőtt, hogy ők 0%-ra csökkentenék az alapvető élelmiszerek áfáját, valamint négyszer korrigálnák a nyugdíjat évente. Egy megjegyzésében elejtette azt is, hogy egy nulla éves csecsemő is befizet a költségvetésbe valamint azt is, hogy 100-ból 75 fiatal fontolgatja a külföldi tanulást.

Szerinte árakban csúcstartóak vagyunk, bérekben pedig mi vagyunk az utolsó előttiek az Európai Unióban. Azt is állította, hogy rákbetegségben nálunk halnak meg a legtöbben, valamint azt is, hogy Magyarország költik a legkevesebbet oktatásra és gyermektámogatásra Európában.

Szerinte, ha ő lenne hatalmon, akkor arra lenne büszke, hogy a tanulók egyre jobban teljesítenek a PISA-teszteken.

Energetikai kérdéseket is feszegetett

Dobrev a beszédében leszögezte, hogy Magyarország volt az egyetlen EU-tagállam, ahol egyik pillanatról a másikra hétszeresére nőtt a gáz ár, valamint, hogy a magyar tározókban van Európa legdrágább gáza. Állítása szerint tíz éve nem lehet szélerőművet építeni, valamint az Orbán-kormány nem engedi a napelemek felszerelését.

Állítása szerint, ha ők lennének hatalmon, három hónap alatt „hazahoznák” az EU-s pénzeket, amiből minden panelt és társasházat felújítanának, s napelemekkel szerelnének fel.

Valamint szerinte csakis hazánkban csökkent a megújuló energiaforrások aránya – s miközben ezt leszögezte, mögötte, a saját grafikonján is volt még két másik ország, ahol csökkent: Bulgária és Románia.

Zárásképp pedig kijelentette, elment már majdnem 700.000 ember.

Még az ex-DK-s Bauer Tamás is beleszállt a dobrevi kampányba

Mint ahogyan arra a Mandiner olvasói emlékezhetnek, portálunk kicsit több mint egy hete írt arról, hogy Bauer Tamás egykori DK-s politikus Facebook-oldalán kelt ki Gyurcsányék legújabb plakátkampánya miatt, melyen az szerepel, hogy „Orbán Viktor az árakat emeli. Dobrev Klára a béredet fogja emelni.” A baloldali politikus azt írta, tiltakoznia kell, mert 

ez a plakát nem mond igazat.

Bauer megjegyzi, hogy akik a plakátot látják, azt hihetik, hogy egy új kormány mindenkinek emelni fogja a bérét. Szavai szerint ez pedig nyilvánvalóan nem lehet igaz, hiszen az állam csak a közszférában dönthet maga a bérekről – és ott is korlátai vannak, hogy felelős módon mit tehet meg, és mit nem –, de a versenyszférában biztosan nem.

Beleszállt a DK-ba Bauer Tamás, az egykori DK-s

Bauer Tamás üzent volt pártjának: Nem jó, ha átvesszük a Fidesztől a hazug óriásplakátok gyakorlatát!

Az árnyék-miniszterelnök friss állításait külön cikkekben fogjuk elemezni...

Nyitókép: Facebook/Dobrev Klára kampányeseménye 

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MPkm_-
2023. október 13. 13:46
Aki ezeknek a tehetségtelen magyar gyülölő hordának egy szavát is elhiszi, az sűrgősen nézesse meg magát! Már rá nézésre is feltünő, hogy nem tudják a többségi választók, nem ilyen balfaszokra akarják bízni az ország vezetését!
KBA98
2023. május 20. 13:44
Mennyire vastag bőr kell ahhoz, hogy ez a némber vezetői posztot akar?
La Piovra
2023. május 20. 08:54
Hülye bolgár kurva! Román változatát a remek ötletei miatt 1989 ben falhoz állította a saját népe.
BillyTheKid
2023. május 20. 08:48
Ez a baloldal örökös faszsága, hogy csökkentsük az ÁFÁ-t, és akkor majd csökkenek az árak. Vagy igen, vagy nem, nincs rá semmi garancia. Többnyire nem, hisz' kipróbáltuk pl. a sertéshúson és nem csökkent az ára. Cserébe viszont az állam tutira elesik több száz mrd ft. bevételtől, tovább rontva az államháztartás egyenlegét. Ez honnan lesz pótolva? Ja, erről kussol... Hazahoznátok az EU-s pénzt. Azt mondjuk elhiszem. Szervilis pixsanyalásra szívesen fizetnek, viszont nekünk úgy már nem éri meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!