Donáth Anna hazug igazságdemagógiájáról

2023. november 28. 11:57

Amit a DK-ról, Gyurcsányról hazugság ügyben tudni lehet, azt másfél évtizede lehet tudni. Hol volt akkor még a Momentum?!

2023. november 28. 11:57
null
Révész  Sándor
Révész Sándor
hvg

„Donáth Anna cikkének nem az az érdekes állítása, hogy a Fidesz is meg a DK is hazudik, ezzel nehéz bárkit meglepni, hanem az, hogy mindkettőnek a hazugság a lényege, ezért aztán mindkettő ugyanúgy kormányozná az országot: »Sajnos nem csupán a kormányoldalon látjuk megvalósulni a hazugság kultúráját. Hasonló politikai kultúrát képvisel a Demokratikus Koalíció is. Ezzel pedig súlyos gátja a kormányváltásnak. (...) A választók nem hiszik el, hogy akik a mostaniak helyett jönnének, másképpen politizálnának.«

Ez már önmagában is hazugság, hiszen biztosan tudjuk, hogy a választók nagy része elhiszi, hogy akik a mostaniak helyett jönnének, másképpen politizálnának. Aki szavaz, azért szavaz ide vagy oda, mert úgy gondolja, hogy egy ellenzéki erő másképp politizálna, másképp kormányozna. És a szavazatával éppen ezt szeretné elérni vagy elkerülni. A nem szavazó kisebbség egy része az, amely azt gondolja, az egyik 19, a másik egy híján húsz.

Amit a DK-ról, Gyurcsányról hazugság ügyben tudni lehet, azt másfél évtizede lehet tudni. Hol volt akkor még a Momentum?!

Az igazság kultúrájában, melynek képviseletét Donáth Anna magáénak mondja, nem létezik olyan, hogy két politikai erőt egylényegűnek tartok, mégis egészen másképp viszonyulok hozzájuk – az egyikkel indulok szövetségben a másik ellen. Pláne, ha az ilyen együttműködések múltjával Donáth Anna nem számol el, sőt azok lehetőségét a jövőre is kivetíti. Mondván: »A nap végén meg kell tudni állapodni.« »Együttműködési kényszerben vagyunk.« »Az önkormányzati választáson mindenhol egy jelölttel kell felállnunk a Fidesszel szemben.«”

Nyitókép: Mandiner/Trenka Attila

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2023. november 29. 12:39
Aprótóni, donát nagypapi rakosi mellett voltak! Tóni, a gyilkos. Dobreva és anna baratnők, együtt botmixerrel es a többi gazzal áruljak az orszagot!
akiaki
2023. november 28. 23:50
nade, ki fizeti a révészt!
sozlib_abschaum
2023. november 28. 17:30
De hol van a geciproki és a paradicsom díszzsidó? Kezdődik a buli.
strz-123
2023. november 28. 17:18
Révész Sándor már rég megírta a pedofilmosdató és érzékenyítő cikkét, minden következmény nélkül. A baloldal kultúrája már csak ilyen. A pedofil is ember -írta Révész könnyes szemmel. Én azt mondom, nem az. És a pedofilt mosdató rohadék propagandista sem az. De a baloldal már csak ilyen. Ők mindent jobban tudnak. A nő férfi, a pedofil is ember. Ilyenek ezek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!