Támadás

2023. október 28. 22:26

Nem ártana, ha az ellenzék tudatosítaná magában, azt a pártot, amit le kellene győzniük, úgy hívják: Fidesz.

2023. október 28. 22:26
null
Czene Gábor
Czene Gábor
Népszava

„Október 23-án jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester, hogy heteken belül létrehozza Budapesten az ellenzéki pártok szövetségét az önkormányzati választásra. Két nap múlva Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője alkalmasnak találta a pillanatot arra, hogy a Válaszonline.hu oldalon közzétett eszmefuttatásában nekitámadjon a Demokratikus Koalíciónak.

A momentumos politikus – akiről pártja plakátkampánya óta tudni lehet: ő az, aki új útra készül vezetni Magyarországot – nem fogta vissza magát. Egyenlőségjelet tett Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc közé. Mindketten csúnyán átverték a magyar embereket – írta –, válságba vitték az országot, miközben végig hazudtak a valós helyzetről a választóknak. A Fideszhez hasonlóan szerinte a DK is a »hazugság kultúráját« képviseli. Dobrev Klára is megkapta a magáét.

Eddig főként a DK-t érték bírálatok azért, hogy önös pártérdekektől vezérelve az ellenzéki összefogás maradékának szétverésén dolgozik, de el kell ismerni, ebből a küzdelemből a maga erejéhez mérten az LMP és a Jobbik is igyekezett kivenni a részét. Most a Momentum is beállt a sorba.

Donáth Anna olyan súlyos állításokat fogalmazott meg, hogy azt hihetnénk, a Momentum azonnali hatállyal megszakít mindenféle kapcsolatot a DK-val (ha már tavaly, a parlamenti választáson közös listán indult vele). De nem ez történik. Az önkormányzati választáson Donáth Anna továbbra is szükségét látja az ellenzéki együttműködésnek.

Ennél a pontnál elvesztettük a fonalat. Azt se tudjuk eldönteni, hogy a DK elleni momentumos támadás időzítése mennyiben hozható összefüggésbe Karácsony Gergely bejelentésével. Mindegy is. Összehangolt ellenzéki stratégiának a nyoma se látszik. Pedig nem ártana, ha az ellenzék tudatosítaná magában, azt a pártot, amit le kellene győzniük, úgy hívják: Fidesz.”

Nyitókép: Donáth Anna Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
YouTubeRight2Laugh-Tamas
2023. november 03. 01:00
“A momentumos politikus – akiről pártja plakátkampánya óta tudni lehet: ő az, aki új útra készül vezetni Magyarországot – nem fogta vissza magát. Egyenlőségjelet tett Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc közé. Mindketten csúnyán átverték a magyar embereket – írta –, válságba vitték az országot, miközben végig hazudtak a valós helyzetről a választóknak. A Fideszhez hasonlóan szerinte a DK is a »hazugság kultúráját« képviseli. Dobrev Klára is megkapta a magáét.“ A ballibsik/komcsik… miért hiszik magukról mindig, ők a legnagyobbak, legjobbak, majd ők…? Az átlag magyar értelmi szintjét még mégsem súrolják, s azért mi nem amerikaiak vagyunk, szóval egy áltag magyar kimagaslik fogyasztói nyugattól. De ő🤡 Amennyire egy politikus megítéli a választóit, annyira tartja magát is. Ők azért elég nagy bohócok!
gyaloggos
2023. október 31. 16:21
TUDJUK! MAGYARORSZÁG egyetlen eurócentet ne kapjon a nekünk JÁRÓ EU-s forrásokból, meg különben is, ORBÁN TAKARODJ! EZ a MOMENTUM igen-igen SZÉPREMÉNYŰ programja .
robertdenyiro
2023. október 29. 19:45
Csodás kis sivalkodás a retkes szélsőballibtálib firkásztól. Mindig nagyszerű szórakózást kínál a kétségbeesett vergődésük, kiváltképp ha egymást szapulják. Idióta balfaszok ezek. Lúzerek.
mondeos
2023. október 29. 15:21
Velejéig romlott,bolsevik az egész ellenzéki bagázs. Demokráciában senkit sem kell legyőzni, hanem a választókat kell meggyőzni. Nagyon nagy különbség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!