Tusványosi narratívák

2023. július 24. 16:53

Nincs hová hátrálnunk, mert a történelmi időben a meghátrálás az öngyilkossággal egyenlő.

2023. július 24. 16:53
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„Napról napra haladunk az összeütközés felé, az egymillió dolláros kérdés, hogy ez elkerülhető-e. Az elmúlt háromszáz évben tizenhat olyan eset volt, amikor a világ vezető hatalma mellett trónkövetelő lépett fel, ebből tizenkettő háborúval végződött. Majd azt is hozzátette, hogy ez a »nagyfiúk« játszótere, nekünk magyaroknak ebbe közvetlenül biztosan nincs beleszólásunk. De beszéde további részében arról is szólt, hogy mi az, amit viszont meg lehet és meg is kell tennünk, szem előtt tartva az erdélyi fejedelmek híres krédóját, miszerint nem mindig lehet megtenni azt, amit kell, de mindig meg kell tenni azt, amit lehet.

Az egyik döntő feladatunk saját nemzeti hatáskörben az, hogy a végsőkig kitartsunk az ezzel párhuzamosan zajló globális identitásháborúban, ami a család, a nemzet és végső soron az európai kereszténység ellen folyik. És amelynek alapját az a háromszáz évvel ezelőtt létrehozott utópia képezi, amely úgy vélte, hogy rövidesen megszűnik minden vallás, mert eljön az Ész végső győzelme, és a racionális verbalitás tudományossága elhozza a történelem végét. Lehetett volna így is, tette hozzá, de nem így lett, sőt éppen az derült ki, hogy a szakrális szellemi talapzat nélkül minden nagy kultúra lehanyatlik és elpusztul. Ma éppen az okozza a vesztünket, hogy – amint fogalmazott – hedonista pogányokká váltunk.

Bár Orbán Viktor általában nem szokott a szomszédba menni intellektuális bátorságot kölcsönkérni, feltehetőleg e szentencia kimondása igényelt némi elszántságot. És nem zárhatjuk ki azt sem, hogy valójában ez volt a méltó válasz arra, hogy a budapesti amerikai nagykövet Pride-on elmondott, nyíltan uszító beszédében az LMBTQ magyar aktivistáit egyenesen Kossuthhoz és Petőfihez hasonló hősökként ünnepelte. Nincs hová hátrálnunk, mert a történelmi időben a meghátrálás az öngyilkossággal egyenlő. Így legyen.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ehetős Odó
2023. július 25. 10:02
Érdemes elolvasni a teljes írást.
olajfa1
2023. július 24. 20:40
Komjáthy Imre éppen most ismerte be az ATV "Egyenes Beszédében" hogy a kb 270 ezer munkanélküli van Magyarországon szakmunkás és érettségizett és AZOK KÖZÜL SZINTE MINDENKI!!!! KÉPTELEN A TERMELŐI SZFÉRÁBAN DOLGOZNI!!!!!! Vagyis a Magyar Oktatáspolitika 270 ezer olyan bizonyítványt adott ki AMINEK SEMMILYEN -még köszönő viszonyba sincs!!!- vagyis SEMMILYEN MUNKÁRA NEM LEHET ALKALMAZNI!!!! SEMMIRE!!! De a "magyar oktatóknak" és "emberminősítőknek" EZEK AZ EMBEREK MEGFELELTEK SZAKMUNKÁSNAK!!! ÉS AZ "ÉRETTSÉGI KÖVETELMÉNYEKNEK"!!!!!!... Na akkor most az "emberminősítő szervezetek" A PEDAGÓGUSOKNAK A BÉRÉT EZEN SZEMÉLYEK ADÓJÁBÓL KELL NÖVELNI!!!!!
connorj
2023. július 24. 19:02
.💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
connorj
2023. július 24. 18:59
De szép: http://yotengrit.hu/yotengrit/diohejban/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!