Demars

2023. július 26. 16:09

Magyarországot viszont szétszaggatták Trianonban, ez akkor is tény, ha gyötri emiatt az elbitorolt országrészek mai gazdáit a lelkiismeret.

2023. július 26. 16:09
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

„Magyarországot viszont szétszaggatták Trianonban, ez akkor is tény, ha gyötri emiatt az elbitorolt országrészek mai gazdáit a lelkiismeret. Úgyhogy érzékenyek mi lehetnénk, de mi inkább a rendes és békés kapcsolatokban vagyunk érdekeltek Szlovákiával is, tiszteletben tartva és tekintetbe véve a kölcsönösen kényes kérdéseket.

Elképedve hallgattam a cseh miniszterelnököt is. Petr Fiala azt bírta válaszolni arra a megállapításra, miszerint a csehek átálltak a föderalisták oldalára, hogy Csehország szuverén állam, és a kormánya a saját nemzeti érdekeit védi. Tehát Fiala úgy gondolja, szuverenista ő is, csak szerinte az a nemzeti érdek, ha lesz egy cseh rezervátum is a kevert népességű Európai Egyesült Államokban. Vít Rakusan belügyminiszter szerint pedig az egyetlen változás, amelyen Csehország viszonya az Európai Unióhoz keresztülment, az az, hogy az opportunizmusról áttértek a konstruktív, közös értékeken alapuló európai politikára. »Egyszerűen már nem az az álláspontunk – mondta –, hogy adjátok nekünk oda a támogatásainkat, az eszeteket meg hagyjátok meg magatoknak.«

Mintha csak a brüsszeli magyargyűlölők kórusát hallanánk. A baj csak az, hogy aki más eszével gondolkodik, más szavait szajkózza, ráadásul pénzért cserébe, az maga az opportunista. Nincs megalkuvóbb magatartás, mint eladni a hazát egy kis támogatásért cserébe.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nakatomi
2023. július 27. 01:31
"Hasonlóan hisztérikus volt Pozsony reakciója is arra, hogy Orbán Viktor elszakított országrészekről tett említést, amikor a szlovákiai magyarokról is szót ejtett. Elképesztő az az érvelés, miszerint Csehszlovákia (majd később Szlovákia) és Magyarország is egyaránt az Osztrák–Magyar Monarchia utódállamai. Így semmit sem lehetett elválasztani a mai Magyarországtól. Eszerint volt olyan része a Monarchiának, hogy Szlovákia? Vagy netán a Felvidék önálló entitást képezett, tót atyafiak? Maradjunk annyiban, hogy odahaza azzal hülyítitek a tudatlanokat, amivel akarjátok, de a múltat ti sem tudjátok végképp eltörölni. Szlovákia területi integritását, szuverenitását pedig senki nem kérdőjelezte meg sem közvetlenül, sem közvetve."
Hangillat
2023. július 27. 00:41
Gyűlöletkeltés, Trianon, imperializmus, dehumanizálás tovább él az ultraliberális jelenben.
szarvas-2
2023. július 26. 20:51
Bebizonyosodott: "A liberális demokrácia a zsidók diktatúrája". Emiatt(!) "tolják" a csehek is az Euban kötelező(!) usai deep state világuralmista zsidók "narrativáját".
II.baljoska61
2023. július 26. 19:28
Ahogy ti csináljátok, Gajdics... "A baj csak az, hogy aki más eszével gondolkodik, más szavait szajkózza, ráadásul pénzért cserébe, az maga az opportunista." Eláruljátok a hazátokat pillanatnyi előnyökért...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!