Önkormányzati választások: augusztus 8-tól lehet benyújtani a választási kérelmeket

2019. augusztus 03. 09:12

Az önkormányzati választások szavazóköri névjegyzékeivel összefüggő kérelmeket augusztus 8-tól lehet benyújtani a választási irodákhoz.

2019. augusztus 03. 09:12

Bár Áder János köztársasági elnök már kitűzte a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választását október 13-ára, a választáshoz kapcsolódó, a szavazóköri névjegyzékkel összefüggő kérelmeket csak augusztus 8-ától lehet benyújtani a választási irodáknál. 

Tavaly év végén megváltoztak a választás egyes szabályai, így a májusi európai parlamenti választáshoz hasonlóan a szavazást megelőző 66. naptól, vagyis augusztus 8-ától lehet a választási kérelmeket benyújtani a választási irodákhoz.  

A választópolgárok egyebek mellett az átjelentkezésre, a mozgóurna-igénylésre, valamint az akadálymentes szavazókör igénylésére vonatkozó kérelmeiket nyújthatják be a lakóhelyük szerinti választási irodákhoz személyesen és levélben, illetve online a Nemzeti Választási Iroda internetes oldalán, a www.valasztas.hu oldalon.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2019. augusztus 03. 16:17
Bárhová lép az ellenzék,mindig a vereségbe szaladnak. Hajrá komcsik! Irány a történelem szemétdombja!
Berecskereki
2019. augusztus 03. 12:59
Az ellenzék majd 2023 választásra nyújtja be a kérelmeket, ha addigra meglesz közöttük az egység.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!