Lincolnt idézte Orbán, a Magyar Narancsnak ez az ötvenes éveket juttatta eszébe

2018. november 10. 08:56

Apró tévedés.

2018. november 10. 08:56

A Magyar Hírlap címlapján idézte Orbán Viktor néppárti kongresszuson elmondott beszédének egy részletét: „A néptől, a nép által, a népért!

A Magyar Narancs Korszellemidézés című cikkében kommentálta a Hírlapban megjelenteket, szerintük „az ötvenes éveket idéző retorikai bravúrról” van szó. Majdnem száz évet tévedett a lap, Orbán ugyanis Abraham Lincoln nagy hatású gettysburgi beszédéből idézett: „God, shall have a new birth of freedom and that government of the people, by the people, for the people, shall not perish from the earth.”

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szalard
2018. november 11. 09:00
Persze a Magyar Narancs-nál a hozzászólások részlegében nem lehet megírni, hogy nem Lincolntól, hanem Kossuthtól van az idézet, mert kitörlik. Az én hozzászólásom sem jelent meg.
szalard
2018. november 11. 08:35
Az igazsag az, hogy ezt Kossuth mondta eloszor 1852-es amerikai utjan, es tole a fiatal Lincoln vette at. Ezt az amerikaiak is elismerik. A Magyar Narancs pedig ezzel ujbol bebizonyitotta, hogy nem magyar...
brekker
2018. november 10. 18:12
A szürkeállomány egy fekete-fehér árnyalata.
antioxi
2018. november 10. 15:00
A magyar narancsos libsibibsi népség seggfej mind valahány, nem számít mit mondanak. Át kell lépni rajtuk, hülyítsék egymást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!