A baloldal nem jelent meg Szegeden, így nem volt határozatképes a rendkívüli közgyűlés

2018. október 09. 11:51

Botka és társai nem jelentek meg, így nem volt határozatképes a rendkívüli közgyűlés a szegedi VIP-parkolóbotrány ügyben.

2018. október 09. 11:51

A baloldal nem jelent meg, így nem volt határozatképes a reggel 7:30-ra összehívott rendkívüli közgyűlés a szegedi VIP-parkolóbotrány ügyben – írja a Délmagyar. A KDNP-s Haág Zalán szerint Botka László megvédte munkatársait, ezáltal maga is elismerte érintettségét ebben az ügyben.

Tóth Péter és Szentistványi István szerint azonban meg kell várni a jogerős ítéletet, mielőtt visszahívnák a VIP-parkolóperben elítélteket.

A rendkívüli közgyűlésen Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármesteren kívül csak az ülés összehívását kezdeményező Haág Zalán (KDNP) és frakciótársa jelentek meg. Miután Nagy Sándor megállapította, hogy nem határozatképes a grémium, 8:30-ra hívták össze ismételten – írja a portál.

Haág Zalán frakcióvezető emlékeztetett, hogy október 2-án a Gyulai Járásbíróság első fokon, nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a VIP-parkolóborótrány néven elhíresült ügyben Solymos László MSZP-s alpolgármestert, Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, valamint Kalmár Gábor kabinetfőnököt az önkormányzati tulajdonban álló Szegedi Közlekedési Kft. két korábbi igazgatóján és egy másik munkatársán kívül.

A kereszténydemokrata képviselő előterjesztésében az szerepelt, hogy bár a bírósági ítélet nem jogerős, mégis morálisan rendkívül aggályos, ha a fent megnevezett személyek Szeged városát vezető tisztségviselőként bármilyen hivatalos fórumon képviselik addig, amíg ügyükben végleges bírósági ítélet nem születik, ezért visszahívásukat javasolta.

Haág azt mondta, azért nem jelentek meg a baloldali képviselők a kora reggeli időpontra összehívott rendkívüli közgyűlésen, mert nem akarnak felelősséget vállalni tetteikért.

Botka László polgármester is megvédte munkatársait, ezáltal maga is elismerte érintettségét ebben az ügyben – közölte Haág Zalán. Megjegyezte, hiába gondolja azt a szegedi baloldal, hogy amennyiben határozatképtelenné teszik a közgyűlést, megakadályozzák, hogy ez a téma a városi közélet napirendjére kerüljön, szerinte amíg megnyugtató módon nem rendeződik, ez nem valósul meg.

(Délmagyar)

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
viewty
2018. október 09. 17:30
Botka arca az elrettentő példa, mit művel az emberrel az alkoholizmus.
balbako_
2018. október 09. 12:25
Az MSZP-nél megszokott a köztörvényes bűnözők hatalomba tartása.
formaegy
2018. október 09. 12:05
Botka és társai nem jelentek meg, így nem volt határozatképes a rendkívüli közgyűlés a szegedi VIP-parkolóbotrány ügyben. Most komolyan. Pont Botka fog megjelenni, amikor érintett? Nem meglepő.
Edvind Johnsson3.0
2018. október 09. 11:58
Biztos a koncot védték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!