Nem létező testület állt ki Kiss László mellett

2016. április 07. 18:57

Nem az elnökség, hanem a Magyar Úszó Szövetség vezetősége állt ki szerdán Kiss László mellett, aki csütörtökön lemondott posztjáról. Az, hogy szerdán nem elnökségi ülés volt Cseh László Facebook posztjából derült ki. Az Indexnek nyilatkozó elnökségi tag szerint a vezetőség egyre gyakrabban hoz döntéseket az elnökség helyett. Azt egyelőre nem tudni, kik a vezetőség pontos tagjai. A MÚSZ később foglal állást Kiss László lemondásával kapcsolatban.

2016. április 07. 18:57

Bár a sajtóban úgy jelent meg, hogy a Magyar Úszó Szövetség elnöksége és az edzőbizottság állt ki Kiss László mellett szerdán, valójában nem az elnökség, hanem egy, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) Szervezeti és Működési Szabályzata szerint jogkörökkel nem rendelkező testület, a vezetőség foglalt állást a csütörtökön lemondó kapitány mellett – számolt be az Index.

Erre az úszó, Cseh László Facebook-posztja hívta fel a figyelmet, aki szintén tagja az elnökségnek, a szerdai ülésről azonban azt írta: „A Magyar Úszó Szövetség vezetősége 2016. 04. 06. megbeszélést tartott, erre meghívót nem kaptam, ezért tévesek azok a sajtóban megjelent információk, hogy részt vettem volna a megbeszélésen.”

Cseh László mondatait több elnökségi tag is megerősítette, akik szintén nem voltak ott a szerdai ülésen. Becsky András a Cívishírnek nyilatkozva elmondta: elnökségi ülés nem volt az ügyben és szerinte Kiss tettére nincs mentség. Az Indexnek Fodor Szabolcs elmondta: a megbeszélésen „ő sem volt ott, mert nem az elnökség döntött, hanem szerinte egy olyan testület, amely egyre gyakrabban hoz döntéseket az elnökség helyett”.

Később foglal állást az úszószövetség

Csurka Gergely a MÚSZ sajtófőnöke a Riposztnak azt nyilatkozta az elnökség-vezetőség félreértéssel kapcsolatban: „Téves közlemény jelent meg. Azt írtuk, hogy az elnökség erősítette meg Kiss Lászlót, ennek a testületnek tagja Cseh Laci is. Valójában a szövetségnek egy szűkebb vezető köre hozta meg a döntést.” Egyelőre azt nem tudni, kik alkotják a vezetőséget az úszószövetségen belül, milyen jogkörökkel rendelkezik a testület, és ez miben tér el az elnökségétől.

Kiss László lemondása után a MÚSZ részéről Hargitay András elnökségi tag, utánpótlás-kapitány az MTI-nek elmondta, hogy Gyárfás Tamás, a szövetség elnöke Triesztbe, a férfi vízilabda olimpiai selejtező színhelyére utazott, ahol a nemzetközi és az európai szövetség vezetőivel folytat megbeszéléseket. A MÚSZ az elnök hazaérkezése után foglal majd állást a történtekkel kapcsolatban.

Mégis reagált a szövetség

Később mégis kiadott egy közleményt a szövetség, amiben többek között az áll: a vezetőség és az edzőkollégák többségével Kiss László megosztotta, hogy egykor egy koncepciós perben született meg ellene az ítélet, és ártatlanságát bizonyítani is fogja. 

„A szövetség szeretne hitelt adni neki, ugyanakkor a kapitány a kialakult helyzetben levette a terhet a vállakról azzal, hogy csütörtökön lemondott: mindenekelőtt azért, hogy ezzel is segítse a sportág érdekeit, megteremtse a szükséges nyugalmat, hogy újfent a versenyzőkre, a feladatokra irányuljon a figyelem négy hónappal az olimpia, illetve alig több mint egy esztendővel a 2017. évi budapesti világbajnokság előtt - és hogy újfent jogos elismerésben részesüljenek mindazok, akik sokat tettek és tesznek a magyar úszósportért” – olvasható a közleményben.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csehov
2016. április 08. 23:00
SKANDALUM !! A MÚSZ-nak van elnöke ( Gyárfás) és egy 15 tagú elnöksége. Vezetőségről eddig nem tudtunk. Kiss László ügyében valamiféle héttagú vezetőség(?) , Kiss László jelenlétében, - aki maga is szavazott(!9 . A következőket terjesztette elő : Tisztában van-e mindenki az üggyel? < igen. Kíván-e valaki titkos szavazást? < nem. Ezután - Kiss László szavazatával is(!) - nyíltan megszavazták heten K.L-nak a további bizalmat . Törvényes ez ?..,Mert botrányosnak biztos az .
Apanna
2016. április 08. 01:09
Hornyák Viktor csinálta ki Kisst, és ahogy a bors megírta lesz ennek folytatása. Ahogy rákerestem Hornyák nevére, ez személyes bosszú volt.
bajai
2016. április 07. 21:10
Örülök, hogy Cseh Laci nem tartozik a mentegetők közé.
Malcolm Reynolds
2016. április 07. 20:31
1 nap megbűnhődtem leültem nem mondok le olimpia stb. szükség van rám 2 nap nem létező testület kiáll mellette-mert szükség van rá meg mert mindeki tudta 3 lemondatják a alpolgiságról mert nem tudtak róla 4 lemond mert szükség van rá pedig "nem is én voltam ott sem voltam" Hát ez valami nagyon kemény. És vannak emberek akik azóta is teli pofával szopják a faszát. Mert hozott néhány aranyat a medencében gyorsan úszók segítségével. Magyarország csodás lehetőségek előtt áll hogy az új örményország legyen.....:(((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!