Felfüggesztve

2016. január 27. 07:27

Ha nem holokausztozol, legfeljebb felfüggesztenek – vonhatja le a konzekvenciát a politikai osztály alvilági megoldásokra hajló fele.

2016. január 27. 07:27
Csontos János

„Idestova húsz éve egyre-másra bagatellizálódnak el nagy port felvert ügyek. Néhányszor fellebbeznek, esetleg újrakezdetik az egész eljárást, s már nemcsak a fonalat ejtjük el, de az érdeklődésünk is megcsappan. Komoly végkifejlet nélkül halt el a Tocsik-ügy, a Princz-ügy, az olajszőkítési ügyek sora; nem igazán tudja a közvélemény, hol tart a bankcsődök ügye. A sok fiaskó láttán az istenadta népben kialakulhat a nem minden alapot nélkülöző összeesküvés-elmélet: ezek ott fenn összetartanak, kimentik egymást, kéz kezet mos, et cetera. Mintha az összes korrupt, hatalmával visszaélő politikus közül csak szegény szerencsétlen Zuschlagot csukták volna le – de őt is csak azért, mert óvatlanul holokausztozott. Ha nem holokausztozol, legfeljebb felfüggesztenek – vonhatja le a konzekvenciát a politikai osztály alvilági megoldásokra hajló fele.

A Hagyó-ügy kezelése nem azért csalódás, mert sok hűhó semmiért, hanem azért, mert rossz üzenet: lám, folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megalapozott vádját is meg lehet úszni anélkül, hogy a letöltendőt kockáztatná az ember. (Most a vizsgálati fogságot vegyük ki a képletből.) Ez a bűnszervezet a vád szerint egymilliárd forintot meghaladó vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak. Valamennyi szerződés meghatározó jellemzője volt, hogy azokat nem a cég gazdasági érdekei miatt, hanem a vádlottak és ismerőseik, baráti körük jövedelemhez juttatása miatt kötötték meg, miközben Hagyó Miklósnak főpolgármester-helyettesként feladata lett volna a BKV törvényes működésének és szabályos gazdálkodásának felügyelete. Aligha van pontosabb meghatározása a politikai korrupciónak: a népi Kínában az ilyesmiért nem függesztenek, hanem akasztanak…”

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szőke Ciklon
2016. január 27. 12:11
"Az MSZP kormányváltást akar. Azt akarja, amit az ország többsége. Annak a berendezkedésnek a leváltását, amely az elmúlt években minden közösségbe, szakmába, dolgozóba, nyugdíjasba, diákba belerúgott, korlátozza a szabadságot, a demokráciát, és megfojtja a szakmaiságot." Ebből áll az mszp politikája. Ebből a szógörgetegből szinte minden hazugság, talán az első mondat nem, de az meg egy irreális vágyálom. Hát pont azért hiteltelen ez a párt, mert a szégyenteljes múltja mellett, olyannal vádolja politikai ellenfelét, amiről az emberek tudják, érzik, tapasztalják, hogy nem igaz! Ezek semmit sem változnak!
geronimo
2016. január 27. 10:43
"Kis lopónak kötél,nagy lopónak aranylánc..." Pázmány P. (Hagyó úr az a fajta tenyérbemászó tolvaj strici,akire azt szokták mondani,hogy az ügyvédjét pedig mellé kéne akasztani...)
Doromb13
2016. január 27. 10:30
"...megalapozott vádját is meg lehet úszni..." A bíróság szerint nem voltak megalapozottak!! Volt viszont prekoncepció és ordas szándék!
Mindjárt
2016. január 27. 10:09
Ha nem lenne olyan káros a nemzetnek akkor még mulatságos is lehetne ahogy a Fidesz és MSZP, két mocskos, tolvaj, gazember kommunista párt a másik mocskával próbálja lemosni saját mocskát. Nem megy. Fidesz is mocskos. Az MSZP is mocskos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!