A román prefektus kifogásolta a magyar feliratot – lett helyette négyszer annyi

2015. október 04. 10:39

A Hargita megyei prefektus, Jean Adrian Andrei korábban bírálta annak a járőrautónak a megjelenését, amin az egyik oldalon magyarul, a többi oldalon románul tüntették fel a rendvédelmi szerv nevét, és bírságot helyezett kilátásba – írja a Főtér.ro. A feliratot kicserélték: mostantól minden oldalon használják mindkét nyelvet.

2015. október 04. 10:39

A Főtér.ro írja: új feliratokat kapott egy székelyudvarhelyi járőrkocsi, miután Jean Adrian Andrei, Hargita megye prefektusa kifogásolta, hogy az autó egyik oldalán magyar nyelven, míg a többin románul tüntették fel a rendvédelmi szerv nevét. A vezető bírságot is kilátásba helyezett a szerinte törvénytelen megjelenés miatt.

A helyi egység ismét áttanulmányozta a jogszabályt, és a feliratokat az autó minden oldalán kétnyelvűre cserélték – tájékoztatta a portált László Szabolcs, az egység vezetője. A Magyar Polgári Párt székelyudvarhelyi önkormányzati képviselője, Orbán Balázs azt is felvetette, cseréljék a rendőri egyenruhát feliratait is kétnyelvűre. 

(Fotó: mihir.ro)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. október 05. 06:37
Székely testvéreink megint bizonyították a góbé még nem halt ki sőt!
madarasi.abel
2015. október 04. 22:07
székely virtus, hajrá. remélem a székely zászló ügyében is kitalálnak valami frappánsat.
fogd a pénzt és kuss
2015. október 04. 12:33
a PREfektus nem gondolkodott előre :-)
Szümi
2015. október 04. 11:56
Erre mondják a " székely góbé" kifejezést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!