Kárpát-medencei közösségépítés: átadták a Fiatalok a Polgári Magyarországért-díjat

2015. június 13. 14:25

A Magyar Ifjak a Nemzeti Közösségvállalásért Egyesület kapta idén a Fiatalok a Polgári Magyarországért-díjat a Kárpát-medencei magyar közösségek összetartozásának támogatásáért. A kitüntetést szombaton adták át Budapesten.

2015. június 13. 14:25

A Magyar Ifjak a Nemzeti Közösségvállalásért Egyesület kapta idén a Fiatalok a Polgári Magyarországért-díjat, az elismerést szombaton adták át a fővárosban.

 
Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke laudációjában felidézte a trianoni békeszerződés aláírását, és azt mondta: azon a napon megpecsételődött Magyarország ezeréves határainak és több millió magyar embernek a sorsa. 
 
A trianoni döntés megcsonkította az ország ezeréves határait, kisebbségi sorba taszította a magyar közösségeket, elszakított egymástól településeket, családokat, de a magyarok Kárpát-medencei nemzeti összetartozását nem tudta felszámolni – jelentette ki a házelnök. 
 
A Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriuma a Kárpát-medencei magyar közösségek összetartozásának támogatásáért, előadásaik kiemelkedő művészeti értékéért, a közéletben folytatott karitatív tevékenységben való részvételért ítélte oda a díjat – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, a PMA kuratóriumi elnöke. 
 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. június 14. 18:07
Nahát, milyen csudaszépek ezek az egyesületi nevek! És mi a faszt csinálnak? Jah, lopnak, semmi mást, akkor értem.
Fahrenheit 451
2015. június 13. 15:58
vajon összesen hány magyar fiatal lehet, aki valóban pont leginkább ezt várja Magyarországért? http://kozossegvallalas.gportal.hu/
Akitlosz
2015. június 13. 15:44
"a magyarok Kárpát-medencei nemzeti összetartozását nem tudta felszámolni – jelentette ki a házelnök." Egyelőre. De ami késik az nem múlik. Az idő nem a magyarok Kárpát-medencei összetartozásának dolgozik. Mennyi magyar élt a Kárpát-medencében a trianoni határokon túl száz éve, mennyi él ma és mennyi élend száz év múlva?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!