Útdíj: február elsejétől változik a rendszer

2015. január 22. 10:48

Február elsejétől változik az útdíjrendszer: több szakasz ingyenes lesz, a megyei matricák pedig nem a megyehatár előtti utolsó, hanem a megyehatár utáni első csomópontig lesznek érvényesek.

2015. január 22. 10:48

Az egyhónapos próbaüzemet követően február elsejétől változik az útdíjrendszer, a döntés értelmében több szakasz ingyenes lesz, közöttük a ferihegyi gyorsforgalmi út – jelentette be Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára kormányszóvivői sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Elmondta: a minisztérium folyamatosan gyűjtötte a próbaüzem tapasztalatait, s a szakmai szervezetek körében teljes egyetértés volt abban, hogy a megyei matrica bevezetése helyes volt. Fónagy János a legfontosabb változások közé sorolta, hogy a megyei matricák nem a megyehatár előtti utolsó, hanem a megyehatár utáni első csomópontig lesznek érvényesek.

Arról is döntöttek, hogy a kormány eltörli az 1470 forintos eljárási díjat a megyei matricák bevezetésével összefüggő ügyekben – közölte az államtitkár.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2015. január 22. 16:46
Bezzeg a humorista Sándor Györgynek szó nélkül fizettek volna hídpénzt a gyalogosok! Nem tudom, mi a gond abban, hogy az úthasználatért fizetni kell. A szocik garantált haszon ígéreteire is fizettünk, egy szál tüntizőt nem láttam az utcán.
liberálzöld.
2015. január 22. 13:39
A befosás hangjai jönnek a gépházból! "Ami most hallatszik, az a próbaüzem gépházzaja"
csuka
2015. január 22. 12:55
" a szakmai szervezetek körében teljes egyetértés volt abban, hogy a megyei matrica bevezetése helyes volt." A szakmai szervezetek körében teljes egyetértés volt abban is, hogy az elkerülő utakra kivetni f...ság. Ez nem tűnt fel neked te mocskos FIDESZ_MAFFIÓZÓ?
fiandre
2015. január 22. 12:54
Szeretném végre azt is olvasni, hogy kik voltak ezért a kormányt ismét lejárató káoszért a felelősök, és melyik nappal szűntették meg a munkaviszonyukat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!