Veszprémi választás: már tizenhat párt állítana jelöltet

2014. december 23. 12:52

Február 22-ére tűzte ki a Nemzeti Választási Bizottság a veszprémi időközi választás időpontját. Az eddig tizenkét párton kívül újabb négy indulót regisztráltak – írja az MTI.

2014. december 23. 12:52

Újabb négy jelölő szervezetet vett nyilvántartásba a február 22-ei veszprémi időközi országgyűlési képviselőválasztásra a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi ülésén. Ez azt jelenti, hogy már tizenhat párt állítana önállóan vagy együtt jelöltet. Nincsenek köztük azok, akik függetlenként indulnának.

A testület egyhangúlag döntött az Aquila Párt, a Lokálpatrióta Párt, a Magyar Liberális Párt és A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt nyilvántartásba vételéről.
 
Az NVB korábban már döntött a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja, a Magyar Munkáspárt, a Magyar Szocialista Párt, az Elégedetlenek Pártja, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Zöldek Pártja, a Lehet Más a Politika, az Összefogás Párt, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség, a Kereszténydemokrata Néppárt, a Magyarországi Cigányok Fóruma - Összefogás Magyarországért Párt, valamint a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség nyilvántartásba vételéről.
 
A függetlenként induló jelölteknek nem kell regisztráltatniuk magukat a választásra. Ezt azt jelenti, hogy az ajánlóívek kikéréséig, tehát január 5-ig nem lehet tudni, hányan kívánnak indulni a megmérettetésen.
 
Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi országgyűlési képviselőjét november elsejével uniós biztossá nevezték ki, így, mivel az uniós biztosi megbízatás és a parlamenti képviselői mandátum összeférhetetlen, október 30-i hatállyal lemondott a Fidesz-frakcióban betöltött országgyűlési mandátumáról.
 
Az NVB február 22-ére tűzte ki az időközi választás időpontját. A választókat január 5-ig értesítik arról, hogy szerepelnek a névjegyzékben, az ajánlásokat január 5-től gyűjthetik az indulni szándékozók. Az országgyűlési egyéni választókerületben induló jelölteknek 500 érvényes ajánlást kell összegyűjteniük, az ajánlásokat január 19-én 16 óráig kell leadniuk a választási bizottságnál.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rezs Imi
2014. december 23. 23:43
ha 116-ot állítotok..akkor is bukni fog a mocskos fidesz....
=nessuno=
2014. december 23. 19:00
Régi módszer: oszd meg és uralkodj. Nem bíz semmit a véletlenre a Fidesz. Régi kommunistát indít, azt szeretik az emberek.
ceres
2014. december 23. 14:00
Veszprém a Fideszé lesz.Mese, hogy relevánsan csökkent volna a népszerűsége. Az is bebizonyosodott, hogy a tüntetéseken nem olyanok vesznek részt akik eddig passzívak voltak politikailag.. Valójában álcásról van szó..A "baloldali" ellenzéki pártok szavazóinak egy része tüntetgetett az ősz folyamán.. Minden más hazugság velük kapcsolatban.. Az is pusztán taktikai húzás, hogy utálnák a ballib pártokat. Ez csak egy színjáték.. A tüntetők ezen -ballib pártok- szavazói.Hangadó részük jómódú, és diplomás.A tüntetők többsége részt vett az idei választásokon és "balra" szavazott.
poppy
2014. december 23. 13:35
Hajrá cosanostra nazionale!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!