Martonyi: A demokráciát nem lehet tanítani

2012. szeptember 26. 16:49

A demokrácia erősítésének jelentőségét emelte ki a Demokráciák Közösségének az ENSZ-közgyűlés magas szintű ülésének „margóján” megrendezett tanácskozásán a magyar külügyminiszter.

2012. szeptember 26. 16:49

Martonyi János arról beszélt, hogy a 2000-ben alakult Demokráciák Közössége mára „felnőtt”, és megvan a lehetősége arra, hogy a 21. században a nemzetközi kapcsolatok egyik meghatározó szereplőjévé váljon. A külügyminiszter gratulált a szervezet nemrégiben kinevezett főtitkárának, Maria Leissnernek, és biztosította, hogy a Demokráciák Közössége mindig számíthat Magyarország támogatására. Martonyi János továbbá elismerését fejezte ki Mongóliának, amiért az ázsiai ország kiválóan látja el a szervezet elnöki feladatait – írták.

Valószínűleg különbözőek a nézeteink a demokrácia mibenlétének részleteivel kapcsolatban, de abban mindannyian egyetértünk, hogy melyek azok az alapelvek, amelyek nélkül a demokrácia mindössze egy üres jelszó” – idézték a közleményben a külügyminisztert. Martonyi János kiemelte, Magyarország azon van, hogy a határain belül és külföldön is erősítse a demokráciát. A külügyminiszter arról is beszélt, hogy a demokrácia értékeit nem lehet tanítani, hanem meg kell osztani a tapasztalatokat a partnerországokkal, és meg kell kérdezni tőlük, hogy azokból mit találnak hasznosíthatónak.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Yuing
2012. szeptember 26. 18:58
Te majom, tudod hogy miről beszélsz ? Közötök nincs a demokráciához. Demokráciában végrehajtják a jogerös bírósági itéletet,
HSL
2012. szeptember 26. 18:55
III/hányas demokratát hallottunk
kukagyerek
2012. szeptember 26. 18:03
"Martonyi: A demokráciát nem lehet tanítani" Csak hazudni! És, arra hivatkozva terrorizálni m nemzeti oldalt.
kjkj945
2012. szeptember 26. 17:40
A demokrácia isteni sugallatra megszállja az embert, és akinek szerencséje van az tudja, a többi meg kit érdekel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!