Stadionépítés helyett gazdaságot fejlesztene az LMP

2012. augusztus 03. 13:00

Az LMP a helyi gazdaság fejlesztésére költené azt a 14 milliárd forintot, amit a kormányrendelettel kiemelt beruházássá nyilvánított debreceni Nagyerdei Labdarúgó Stadionra szánnak.

2012. augusztus 03. 13:00

Schiffer András, aki a létesítményt sajtótájékoztatóján folyamatosan „Kósa-stadionnak” nevezte, leszögezte, hogy a beruházások kiemeltté nyilvánítása gyengíti a közösségi ellenőrzés és az állampolgári részvétel lehetőségét, miközben fokozza a kormányra nehezedő korrupciós nyomást. A képviselő egyúttal megismételte korábban többször is hangoztatott álláspontjukat, miszerint hatályon kívül kellene helyezni a kiemelt beruházásokról szóló törvényt. Annak a véleményének is hangot adott, hogy amikor a kabinet „főkegyúri jogként” kiemeltté nyilvánít egyes projekteket, akkor tisztességtelen versenyelőnyt biztosít az abban érdekeltek számára.

A debreceni stadionberuházás kapcsán a politikus megjegyezte, az nem csak a szabályozási kedvezményeket kap, ugyanis az idei büdzséből közel négy, a jövő éviből pedig közel tízmilliárd forintot fordítanak az építkezésre. Szavai szerint az eset nem csupán sportkérdés, mert az látszik, hogy „az orbáni társadalmi modell” keretein belül pár éven belül százezreknek akarják felkínálni a lehetőséget, hogy „vagy az éhhalál, vagy közmunkában lehet robotolni különböző piramisépítkezéseken”. Schiffer azt mondta, pártjuk egy helyi gazdaságfejlesztési alapra fordítaná azt az összesen 14 milliárd forintot, amelyet a költségvetésből idén és jövőre a stadionra szánnak. Kijelentette, hogy ez az alap támogathatná az öko- és falusi turizmust, amivel tartós, válságálló munkahelyeket lehet teremteni.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2012. augusztus 04. 05:36
Ismét az egymillió demokrata és bioselyemhernyó országa lennénk ...
tarackos
2012. augusztus 03. 14:52
Hehehe, bírom a jaffákat. Tegnap még azt bizonygatták mekkora aranyhegyet spórolunk a regisztrációval most meg virítanak egy stadiont a mellényzsebből. Így mulat a proli, János bá jó munkát végzett...;)
Királyvizet Károlyira
2012. augusztus 03. 14:30
nem kerül 12 milliárdba, az biztos
Fóbia
2012. augusztus 03. 14:13
Ezek a "baloldali gondolkodók" semmilyen témából nem tudják a gyűlöletet kifelejteni. Mi lenne ha ez az ízig-vérig baloldali ember választást nyerne? Megköveznék mert országunkban nincs egy EU szintű stadion! (amíg csak Kolozsváron kettő is van). Az kevés, kedves Schiffer, hogy csak a választókat uszítjuk a szavazatok megszerzéséért. Vissza fog ütni! Tehát apád jobban járt volna ha helyetted kisszéket csinál!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!