Taxival külföldre

2010. április 18. 10:22

Egyes kétségbeesett utazni vágyók már taxival indulnak Nyugat-Európába. Több százezer forintba kerülhet egy ilyen utazás.

2010. április 18. 10:22

A teljes légtérzár miatt egyre többen próbálkoznak más módszerekkel elhagyni az országot - olvasható az Index riportjában. Vannak, akik taxival akarnak külföldre utazni. A City Taxitól sokan kérnek árajánlatot, de kevesen utaznak el végül.

A 6x6 taxinál naponta több megkeresést kapnak, a legtöbben Lengyelországba, Ausztriába és volt Jugoszlávia utódállamaiba utaznak, de volt olyan is, aki Párizsba ment taxival. A 6x6-nál egy franciaországi út körülbelül 250 ezer forintba kerül, de a pontos árat a sofőrrel kell megbeszélni. A City taxinál 100-120 forintot kérnek kilométerenként a távolságtól függően, és oda-vissza ki kell fizetni az utat.

Más taxitársaságoknál sincs kialakult gyakorlat a külföldi utak díjtételeire: egy hatfős társaságot félmillió forintért szállított el egy budapesti cég sofőrje Svájcba.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!