Orbánt buktatni...

2022. november 11. 08:53

Egyszer mindenki megbukik, vagy inkább elveszíti a választásokat, még maga a megdönthetetlen Orbán Viktor is.

2022. november 11. 08:53
null
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„Megint kitaláltak egy kifejezést. Egy kifejezés, amely, hitük szerint, a politikai ellenfelet lejáratja, hitelteleníti. Dollárbaloldal, most ezt visszhangozzák – hátha jól megtapad az emberek fülében. Nincs igazi értelme, nincs valódi tartalma, de ez nem számít, a lényeg az, hogy hasson. Hogy ténylegesen hat-e, nem tudom, de az biztos, hogy nem használ. És hiába küzd a dolog ellen Márki-Zay, a médiafölénnyel szemben tehetetlen. Mint ahogy mindenki tehetetlen a demokráciában amúgy értelmezhetetlen »bukott« jelző használatával szemben; a ma regnáló hatalom folyamatosan bukott poliitkusokról beszél, ez az eposzi jelzője Gyurcsánynak, MZP-nek, mindenkinek, akit éppen le akarnak járatni.

Demokráciában értelmezhetetlen ez a szó, mondom én, hisz normálisan egyszer mindenki megbukik, vagy inkább elveszíti a választásokat, még maga a megdönthetetlen Orbán Viktor is (csak emlékeztetőül: 2002, 2006). De egy demokráciában – normálisban – az is értelmezhetetlen, ha egy kormány nemzeti konzultációt indít, ráadásul olyat, mint az Orbán-rezsim. Az meg még értelmezhetetlenebb, ha a hatalom azon háborodik fel, hogy az ellenzék is akarna kérdezni, ahogy a Magyar Nemzet írja: a kabinet a szankciókról kérdezi az embereket, Márki-Zayék kormányt buktatnának.

Először is: Orbánék – és erre büszke a lap szerzője – tizenegyedik alkalommal teszik fel manipulált kérdéseiket, de ugye mindig a mi közös pénzünkből. Az ellenzéknek erre soha nincs lehetősége, nem tud belenyúlni a büdzsébe, és onnan korlátlan mennyiségű pénzt kiemelni, ahogy ezt a Fidesz teszi. Másodszor: mi egyéb elképzelése lehet – megint demokráciáról beszélünk – egy ellenzéknek, mint eljutni a kormányzás lehetőségéig. Csak itt, ebben az uniós országban próbálják főbenjáró bűnként feltüntetni, ha bárki Orbánékon kívül választást akarna nyerni. Itt az ellenzéknek nem jár se pénz, se posztó.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2022. november 13. 12:09
Az idő könyörtelen, és mindent, meg mindenkit megbuktat. Mindig vannak olyanok, akik megváltoztatnák az idő folyását.
Innogreen23
2022. november 12. 04:39
Ííígy is van Peitike! Mint ahogy te és a fajtád is megbukott már. És ez egyenlőre így is marad! Az pedig nekem külön öröm, hogy a te és tefajtád pénzéből szervezték meg a nemzeti konzultációt. Végre igaz célra költik a harácsot kedves Pitike.
APA152
2022. november 11. 20:12
" Egyszer mindenki megbukik, vagy inkább elveszíti a választásokat, még maga a megdönthetetlen Orbán Viktor is." Először nem elszigetelni szokták ? Vagy elfogyott a szigetelő ?
amca
2022. november 11. 18:25
Szarzsák németh. Gondolod ,még megélsz 10 évet.. Nem hiszem..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!