Nehéz áldozatnak látni Szájer Józsefet

2020. december 08. 12:46

Ez a hatalom nyugodtan gázol át a legelesettebbeken, gyenge érdekérvényesítéssel rendelkező csoportokat pécéznek ki. Interjú.

2020. december 08. 12:46
Léderer András
24.hu

„Pár nappal az események után az egyik legmegosztóbb kérdés talán az, hogy Szájer József a Fidesz kirekesztő politikájának áldozata, akit sajnálni kell, mert kénytelen volt évtizedeken át kettős életet élni, vagy pedig megvetést érdemel a fideszes képmutatás mesterfokú reprezentánsaként. Ön mit gondol?

Nehéz áldozatnak látni Szájer Józsefet, ehhez tényleg minden bennem rejlő humánumot össze kéne szednem. Ennek a történetnek azok az áldozatai, akiknek az életét tönkreteszi ez a homofób hatalom. Az én coming outomnak érdekes mellékterméke, hogy azóta meg szoktak találni a Facebookon – a gyűlölködő üzeneteken túl – olyan melegek, akik úgy érzik, hogy nem tudnak kihez fordulni tanácsért. Jobbára vidékről keresnek meg, de nagyvárosokból is. Egy érettségi előtt álló fiú például állandó félelemben él, mert az osztálytársai rájöttek, hogy meleg, folyamatosan buzizzák, van egy kifejezetten homofób tanára, aki szintén rászállt, és mivel a szülei is hasonlóan gondolkoznak, otthon nem mer beszélni erről.

Amikor a kormány különböző képviselői vérmérsékletük szerint tolják a buzizást, akkor ennek a gyereknek az osztálytársai, tanára és szülei megerősítést kapnak abban a hitükben, hogy a melegek beteg, természetellenes és veszélyes alakok, akiket nem szabad a gyerekek közelébe engedni, mert ki tudja, mit fognak csinálni velük. Ebben a sztoriban vett részt Szájer József. Nem ő az áldozat, hanem ez a fiú, akinek pokollá teszik az életét.

Miközben a melegek elleni indulatkeltést a Fidesz számlájára szokás írni, a Szájer lebukását kísérő, már-már eksztatikusan kárörvendő reakciókba is sokszor homofób megjegyzések, melegeken gúnyolódó mémek vegyülnek. Milyen következtetések vonhatók le ebből?

Voltak homofób megnyilatkozások, de inkább aljasnak vagy övön alulinak mondható túlkapásokkal találkoztam. Ezeknek a jó része szerintem abból fakad, hogy a NER-ben nagyon ritkán tapasztalja meg a szélesebb közönség, hogy a kormánypárt egyik, legszűkebb elithez tartozó tagja ennyire látványosan és megalázóan bukjon el. Menekültüggyel foglalkozom, ezért is látom, hogy ez a hatalom mennyire nyugodtan gázol át a legelesettebbeken, mennyire jellemző módszere a politikájuknak, hogy gyenge vagy semmilyen érdekérvényesítéssel nem rendelkező csoportokat pécézzenek ki. Azzal indult az év, hogy miután a szegregált gyöngyöspatai diákok megnyertek egy pert, a miniszterelnök kijelentette, ez sérti a társadalom igazságérzetét.

Egy csapásra célkeresztbe kerülnek azok a gyerekek, akiket egyébként másfél évtizeden keresztül szegregáltak, és perek sorozatai kellettek ahhoz, hogy ezt egyáltalán tényként le lehessen írni. A menekültügy ugyanerről szól: a hozzánk segítségért forduló embereket, gyereket is, másfél-két évre törvénytelenül konténertáborokba zárták, hogy közben minden nap lehessen migránsozni. Ez a hatalom szereti azt sugallni magáról, hogy bármikor bárkivel bármit megtehet, mert érinthetetlen, ezért is indította be annyira a közvéleményt, hogy ilyen pőrén kibukott az igazság.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 355 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. december 09. 17:53
Semjén Zsolt a Szájer-ügyről https://www.youtube.com/watch?v=EmbhDH-yVw8 "A miniszterelnök-helyettes szerint az ellenzéknek azt kellett volna mondani Szájer Józsefnek, hogy "welcome in the club". Egyébként pedig nagy szükség van most az Alaptörvény módosítására, mert meg kell védeni a gyerekeinket a genderpropagandától. Semjén Zsolt azután, hogy a legutóbbi szerdai kormányülés előtt nem igazán akart válaszolni a kérdéseinkre, a mostani kormányülés előtt hosszan kifejtette nekünk az álláspontját: a KDNP első embere a Telexnek, vágatlanul." Ami az interjúban elképesztően fals, az a következő: Semjén szerint a jobboldalon a bűnt nem nevezik erénynek (mint a "libbantak"), így ez lehetőséget ad az egyénnek a MEGVÁLTOZÁSRA, A BŰNBŐL VALÓ FELÁLLÁSRA. Ehhez képest Bayer és Bogár már harminc éve tudják Szájerről, hogy homokos, nyilván mindenki más is a "kemény magból" ezt pontosan tudta, sokan pedig a suttogó propaganda révén értesültek róla, így a kemény konzervatív nézőpont és elítélő hozzáállás egy picit sem "segített" Szájernek abban, hogy megváltozzon és "felálljon a bűnből", sőt szerintem abban sem, hogy ezt a maga számára egyáltalán bűnként ismerje el. Ebből pedig az következik, hogy Szájer nyilvános elítélése Semjén részéről totális hazudozáson alapul, mert fű alatt, a nyilvánosság kizárásával az égvilágon semmi bajuk sem volt vele, és egészen konkrétan UGYANOLYAN LAZÁN ELFOGADTÁK, MINT A SZERINTÜK ÖRDÖGI BALLIBANTAK!! Ha Semjén és Orbán és etcetera a VALÓSÁGBAN is azt GONDOLNÁK, mint amiről a köznépnek HAZUDNAK, akkor már 30 éve szakítottak volna Szájerrel, aki most mondjuk a Momentumban nyomulna éppen vagy ki tudja, hol. De a VALÓSÁGBAN SEMMI KÜLÖNBSÉG NINCS A POLITIKAI OLDALAK VILÁGKÉPE KÖZÖTT, minden felszínes ellentétük ORDAS MEGTÉVESZTÉS. A valóban konzervatív embereknek egyszerűen nincs valós politikai képviselete, csak olyanok, akik "kereszténynemzetinek" HAZUDJÁK magukat, Deutschcsal, Rogánnal, Szíjjártóval, Borkaival, Kaletával, Szabó Tündével, a vakkomondoros Szabóval, Rátz Zsófiával, Koncz Zsófiával, Szájerrel, Handóval és minden egyéb pereputtyukkal egyetemben. Ls ezt a választók nagy része tudja is, de lenyeli a szart, mert "nehogymá' a Gyurcsány" meg "nehogymá' a Soros nevessen a végén". És amíg ilyenek a választók, addig ilyen a politikai elit.
Vakfolt
2020. december 09. 10:53
"az egyik legmegosztóbb kérdés talán az, hogy Szájer József a Fidesz kirekesztő politikájának áldozata" Mi van bazmeg? Szájer a saját hülyeségének az áldozata, évekig ellehetett volna titokban buzi, ha nem járatja le magát. "ehhez tényleg minden bennem rejlő humánumot össze kéne szednem" Ahol nincsen, ott ne keress. Ilyen lapos oldalvágásokkal próbálod a fideszt simfelni a sztori kapcsán, mást itt nem látok. Amúgy meg a brüsszeli rendőrség a jogállam mintaképe ugye, a buzicsapatból egyedül Szájert nevezi meg? És milyen alapon? Emberi jogok, pride, meg apám fasza? És a többieket miért nem? Elmehetsz velük összeakasztott kisujjaitokkal vidáman lábujjhegyen szökdécselve a tetves picsába.
SwordFish
2020. december 08. 21:01
Léderer András, SZDSZ Új Generáció tagja 2010 előtt. Én még emlékszem a múltra.
mustarharmas
2020. december 08. 20:14
Áhhhh, a szélbalos ávh-s csemete...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!