A szurkoló beszél belőlem, sokkal jobb a futballunk

2020. szeptember 11. 11:19

Tudni érdemes, más országokban, így Szlovákiában és Csehországban már támogatjuk az ottani kupasorozatot. Interjú.

2020. szeptember 11. 11:19
Hernádi Zsolt
Hernádi Zsolt
Nemzeti Sport

Mit tippel, melyik csapat lesz a Mol Magyar Kupa győztese?

A válasz attól függ, hogy a szívemre vagy az eszemre hallgatok. Ha a szívemre, akkor a Mol Fehérvár FC nyeri meg a sorozatot, ha az eszemre, azt mondom, hogy a Ferencvárost nehéz lesz megverni. Remek passzban van, kívánom is neki, hogy sokáig meneteljen a nemzetközi porondon. A magyar futballnak is az a jó, ha van egy olyan erős csapat, mint az FTC, már csak azért is, mert húzza felfelé magával a vetélytársakat. A zöld-fehérek magasra tették a mércét, azoknak a kluboknak, amelyek versenyre akarnak kelni velük, fel kell nőniük hozzájuk. De ez a szép a fociban.

Miért gondolták úgy, hogy névadó szponzorként állnak a Magyar Kupa-sorozat mellé?

Tudni érdemes, más országokban, így Szlovákiában és Csehországban már támogatjuk az ottani kupasorozatot. A magyar labdarúgásban 2010 óta vagyunk jelen, méghozzá a Vidi támogatójaként, úgy hiszem, kijelenthetem, ez sikeres együttműködés. A Mol Közép-Európa egyik vezető vállalata, de ahhoz, hogy ebben a térségben az legyen, kétszer annyit kell küzdenünk, mint bárki másnak. Valahol mélyen a kupasorozatnak is ez a lényege, hiszen itt a legkisebb csapatok is megkapják az esélyt arra, hogy nagyot alkossanak. Mintha csak azt mondanád nekik: menjetek ki a pályára, mutassátok meg, hogy jobbak vagytok a másiknál, tegyetek kétszer annyit a győzelemért, mint az ellenfeletek!

A Magyar Labdarúgó-szövetség döntése értelmében a továbbjutás egy meccsen dől el, aminek több előnye is van. Egyfelől jóval izgalmasabbak így a párharcok, másfelől egy edző nem taktikázhat, nem nagyon engedheti meg, hogy tartalékos csapatot küld a pályára, mert annak könnyen vereség és kiesés lehet a vége. Egy ki-ki mérkőzésen bármi előfordulhat, ez is a foci szépsége. Gondoljunk csak bele, mekkora varázsa volt annak, amikor az NB II-es Siófok hódította el a serleget, vagy annak, amikor négy évvel ezelőtt az akkor még NB III-as Budafok elbúcsúztatta a Fehérvárt. Ezek az igazán nagy tettek. Tulajdonképpen minden arról szól, hogy ha beleteszed a munkát, ha kellőképpen összpontosítasz, jó eredményeket érhetsz el.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. szeptember 11. 20:31
Kénytelen nyalni a csuti seggét.Tényleg,aktuális világ-körözés?:)
jetta84
2020. szeptember 11. 15:15
2010 előtt volt olyan, hogy a 87-voltunk a ranglistán 1996 ban, maximum helyezésünk pedig 43. 2000-ben vagyis e két szám között mozogtunk.Számtani közepe 65. 2010 óta a legrosszabb helyünk a 62.( jobb mint a 93-2010 közötti időszak számtani közepe)Legjobb helyünk 2016-ban 18. hely. Számtani közepe 40.Vagyis 25-öt léptünk előre az elmúlt 10 évben. A mostani 52. helyünk is javulni fog a törökök legyőzésével.Reális a 30-40 hely a világon.ami előrelépés a rendszerváltás utáni siralmas futballunknak.Klub szinten is van előre lépés elég, ha csak a loki 2000 évek vagy a vidi, fradi 2010-es utáni évek nemzetközi kupasikereit említjük .A 90-es években csak a fradi tudott nemzetközileg elérni valamit.Mind klub mind válogatott szinten a 90-es és 2000 évek voltak a mélypont.Azóta lassú fejlődés ment végbe, a tények szerint is.
Hattori
2020. szeptember 11. 14:53
ez a tetves szarházi kijelentette egyszer, hogy nem akar a mol székházban magyar szót hallani! mindenféle pakikat, meg arabokat vesznek fel a molba.... milyen érdekünk fűződik a cseh és szlovák foci támogatásához??? Itthon nem akad elég támogatni való?
zakar zoltán béla
2020. szeptember 11. 14:34
Javul!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!