A globalisták kulturális marxizmusa

2018. június 03. 10:05

Míg a konzervatív beállítottságú emberek védeni kívánják az euró­pai civilizációt, addig a globalisták nem látnak megvédendő értéket ebben.

2018. június 03. 10:05
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Idők

„A kulturális marxizmus legfőbb premisszái: a globális piac a legfontosabb szféra, mert elősegíti az egyéni szabadságot és felszabadít a kötöttségek alól. Ezért a globális piacot irányító elit a mértékadó, őket kell követni és kiszolgálni. A család kötöttség, mely korlátozza a szabadságot. Szabadon kell választani nemi, szexuális identitást, szabadon kell dönteni gyerekvállalásról; szabadon lehet egyedül élni és a saját önkiteljesítésre áldozni minden ­energiát.

A nemzethez tartozás béklyó, mert érzelmileg zsarol és területhez köt. Ezért kell világpolgárrá, kozmopolitává válni. Az állam elnyomó, mert szabályoz, korlátoz, közösségi célok követésére kényszerít és zsarol. Ezért kell a globális rend, amely az egyént felszabadítja minden nemzetállami kötelezettség alól.

Minden vallás és etnikum, minden kultúra tolerálható és tolerálandó, egyik sem jobb a másiknál, a kereszténységet sem lehet preferálni a többi vallással, például az iszlámmal szemben. Nem dönthető el, hogy melyik hordozza az igazságot, ezért nyitottan kell befogadni a másfajta etnikumhoz és valláshoz tartozókat.

Sőt a másféle etnikum és vallás megismerése, integrálása egy lehetőség a szabadság kiteljesítésére; a szabadság legmagasabb foka az, ha áttérünk egy másik vallásra vagy együtt élünk egy másik etnikummal. A kultúrák, vallások, hovatartozások ugyanis nem rögzítettek, hanem kicserélhetők, ideiglenesek, változhatnak az individuum döntésének megfelelően.

Itt és ezen a ponton érthetjük meg azt, hogy a 2015-ben a Közel-Keletről, Ázsiából és Afrikából elindult migránsáradattal kapcsolatban a neoliberálisok, a globális piac hívei egyértelműen a befogadás pártján állnak. Ennek oka egyszerűen az, hogy amíg a konzervatív, nemzeti és keresztény beállítottságú emberek őrizni és védeni kívánják az euró­pai kultúrát és civilizációt, addig előb­biek nem látnak megvédendő értéket ezekben az értékekben és intézményekben, mert úgy látják, hogy a nyitottság az egyéni szabadság garanciája, s nem az elzárkózás; utóbbit rasszizmusnak, előítéletességnek és antihumanizmusnak állítják be.

Ezért ők tudomásul veszik a multikulturális, identitását vesztett, kevert fajú Európa létrejöttét, mert ez is közelebb vinné a kontinenst a kozmopolita létformához.

Ebből már következik, hogy a hagyományos nyugati kultúra intézményei is kritizálhatók és elvetendők; többek között kritizálható és elítélhető a nemzettudat, amely ebben a megközelítésben káros, más nemzeteket elnyomni akaró nacionalizmusként jelenik meg, és helyettesíthető az egyén szabadságát sokkal jobban szolgáló kozmopolitizmussal, világpolgársággal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fakocka
2018. június 03. 12:53
Még egy szarházi volt kommunista, aki vállalja a sorozatos seggnyalást. Gusztustalan féreg.
makám
2018. június 03. 12:16
"védeni kívánják az euró­pai civilizációt" csak egy civilizáció van. az európa keresztény. a többi legjobb esetben is csak tradició.
duzur
2018. június 03. 11:40
Az intoleránsokkal szemben esztelenség a toleráncia!
__Y__
2018. június 03. 11:23
"Itt és ezen a ponton érthetjük meg azt, hogy a 2015-ben a Közel-Keletről, Ázsiából és Afrikából elindult migránsáradattal kapcsolatban a neoliberálisok, a globális piac hívei egyértelműen a befogadás pártján állnak." Hogy lehet ekkora baromságot leírni, most komolyan!? Személy szerint a neoliberális gazdaságpolitika és a globális piac pártján állok, az ingyenélő élősködők befogadását viszont egyértelműen elutasítom! Nem szeretem, amikor ilyen elvakult nersevikek akarják megmondani helyettem, hogy hogyan gondolkodom! A semmirekellő bevándorlók befogadása egyértelműen hülyeség, max az ostoba szocik meg zöldek akarják idetelepíteni és segélyekkel tömni őket, hogy potenciális szavazókat szerezzenek belőlük, aztán az egekbe emeljék az adókat, lehúzva a produktív ,teljesítményorientált egyéneket és korlátozva a személyes szabadságukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!