Macron csapata: Hazudunk, médiát veszünk, manipulálunk!

2017. augusztus 03. 21:29

Macron nem akar hibázni. Miközben azt látja, hogy III. Napóleon korához hasonlóan egyre másra emelkednek fel az erős nemzetállamok, addig Franciaország ismét Európa egyik beteg embere.

2017. augusztus 03. 21:29
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Mozgástér

„Nem csoda, hogy a varázstalanodott, meredek népszerűségvesztésen átesett éltanuló Macron nem akar hibázni. Miközben azt látja, hogy III. Napóleon korához hasonlóan egyre másra emelkednek fel az erős nemzetállamok, addig Franciaország ismét Európa egyik beteg embere. Ahogy a köztársasági elnökből császárrá váló elődje, úgy Macron is még a németekkel való barátkozás szakaszában van. Persze még messze nem tartunk Sedan-nál, és 1870-nél, ám a mostani kísérlet bukása esetén még ez is eljöhet, és az 1904-es Entente cordiale példájára a grande nation a németektől ismét az angolszászok felé fordulhat.

De ne fussunk ennyire előre, és lapozzunk vissza az NZZ cikkéhez. Ebben szépen összegyűjtötték a Macron-stáb médiapolitikájának néhány frissen szedett gyöngyszemét.

Azon már nincsenek meglepődve a francia újságírók, hogy korábbi idoluk nem ad interjút. A nemzeti ünnep előestéjén szokásos interjú is elmaradt. Egyesek szerint Macron komplex gondolatait nem lehet beleszuszakolni egy igen-nem feleletbe. Amikor mégis beszél, akkor az ezoterikus magasságokban röpködő, és a semmitmondást mesterfokra vivő Angela Merkelhez hasonlóan nem árul el semmit a jövőre vonatkozó terveiről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsaturnuzs
2017. augusztus 05. 22:48
"A magyar Bajnai Gordon (2009), az olasz Mario Monti (2011), vagy a román Dacian Ciolos (2015) korábbi példájára egy “pártokon felüli” és “technokrata” vezetőt emeltek ki a népszerűtlenné váló kormánypárt csődtömegéből." Kiszelly nagyot téved. Bajnai ugyan azelőtt nem lépett a politikai színre, de már régóta Gyurcsány kebelbarátja volt, együtt bizniszeltek évek óta. Ettől még nem vált se pártokon felülivé, se technokratává 2009-ben. De Kiszelly azonnal bele is trafált a lényegbe: "Lehetőleg olyat, aki bírja a nemzetközi spekulánsok “londoni piacok” bizalmát is." (Eredetiben a "nemzetközi spekulánsok" áthúzva.) Nos, ha a privatizáció zavarosában való meggazdagodás és a spekulánsok bizalma a pártokon felüli technokraták két fő ismérve, akkor a Gyurcsány-Bajnai-Kóka trió a pártokon felüli technokraták példaképe, mondhatni szentháromsága lehetne :))). Merthogy Kóka is Gyurcsányék haverja volt már jóval azelőtt, hogy az SZDSZ elnöki trónjára próbált volna felmászni. És mindhárman a magánosítás során és spekulációval tollasodtak meg. A "pártokon felüli", illetve a "technokrata" jelző ilyen értelmezésével aligha értenek sokan egyet. Kiszelly tehát mégis nagyot téved. A cikkét kivesézni se időm, se kedvem, de legalább Bajnaiból ne csináljon hófehérkét!
csurcsányi
2017. augusztus 04. 18:37
Balliberálisok akkor most Franciaországban nem sérülni a média egyensúly?
duzur
2017. augusztus 04. 12:10
Én egy gyáva jósnö vagyok. Ritkán jósolok, de az bejön. Különben mindenkinek hagyok kibontakozási idöt és igyekszem tényekre támaszkodni. Trump is csupán egy fura kérdöjel volt számomra, de nem titkoltam, hogy Bernie Sanders közelebb áll a világomhoz mint ez a spekuláns. Orbán több lépését helyeseltem. Nem nézett fel a nyugatra, mert volt alkalma közelebbröl is megismerni és az esztelen Willkommenskultur-ba se hagyta magát belerángatni. Jónak tartottam a közhasznú munka programot is, amennyiben megélhetést nyújt a résztvevöknek. Sajnos közben az igyekezete és számos lépése a körein belül, nagyon kiábránditóak. Mindaz amit többé-kevésbé jogosan rótt fel a baloldali kormánynak, az ö berkein belül hatványozottan észlelhetö... Mindez nem indokolja Gyurcsány görcsös ragaszkodását a közszerepléshez. Azon viszont nem csodálkozom, hogy Schiffer András, megelégelte a sok nemtelen támadást aminek folyton ki volt téve, az összes oldalról és már csak kivülröl kommentálja az eseményeket. Bárcsak mindenki aki ezt teszi, olyan megalapozottan tenné ezt, mint ö!
Harangláb
2017. augusztus 04. 07:49
Az Unió nagyon hasonlít az egykori római birodalomhoz...Talán abban is, hogy amikor az élvhajhászásban megrendült, a jólétben eltunyult, értékeit vesztett, életképtelen nyugati része elesik a barbárok csapásai alatt, a keleti része még ezer évig képes életben maradni és ellenállni a hódító hordáknak...Reménykedjünk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!