Ellenzéki cukrászda

2016. november 28. 16:11

Az LMP mindent megtesz a kormányváltás érdekében. Ennek az első lépése az, hogy nem hagyjuk, hogy az ellenzék ugyanazokat a hibákat kövesse el, amelyeket már kétszer elkövetett, és amiért a kormány kétszer kétharmadot kapott.

2016. november 28. 16:11
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Magyar Narancs

„Ezért az LMP mindent megtesz a kormányváltás érdekében. Ennek az első lépése az, hogy nem hagyjuk, hogy az ellenzék ugyanazokat a hibákat kövesse el, amelyeket már kétszer elkövetett, és amiért a kormány kétszer kétharmadot kapott. A mostanáig folytatott ellenzéki stratégia nem hatékony, nem szolgálja a kormányváltás célját. Ez a stratégia tévedések sorozata, de ez a kisebbik baj. A nagyobb baj az, hogy unalmas is, márpedig ellenzéki párttal kevés szerencsétlenebb dolog történhet, mint az unalomba fulladás.

Az ellenzéki pártok és vezetőik úgy próbálnak meg osztozkodni a parlamenti helyeken, hogy közben vállalhatatlannak tartják egymást. Ezt a sehova sem tartó vitát legfeljebb a kormánypártok és szavazóik nézik hosszan örömmel. Ez a vita két évvel a 2014-es választások előtt kezdődött, két évvel utána is tart és sajnálatos lenne, ha további két évig folytatódna. Ez összesen hat elvesztegetett esztendő. Nincs az a rezsicsökkentő vagy félelemkeltő kampány, amely ilyen hosszú ideig fenn tudná tartani az érdeklődést!

Az LMP ismeri a számokat, de tudjuk, hogy a politikában a matematika szabályai nem minden esetben érvényesek. Egy rossz szövetség esetén kettő meg kettő néha négy se lesz, sőt, lehet éppenséggel zéró is.

Az ellenzéki oldalon mindenki csak azzal foglalkozik, hogyan lehetne az adott nagyságú, többfelé felvágott tortát összeragasztani, hogyan lehetne az ellenzéki szavazatokat összeadni. Nehéz cukrászati mutatvány, ha egy dobos-, egy alma- és egy oroszkrémtortát akarunk összetenni – és még nehezebb politikai feladvány, ha egymástól gyökeresen különböző ideológiájú, de még inkább különböző szavatosságú pártokat akarunk összetenni. Ha azonban hiszünk abban, hogy csökkenteni lehet a kormánypárti szavazatok mennyiségét, akkor mindenképpen közelebb kerülhetünk a megoldáshoz. Az LMP nem az ellenzéki szavazatok újraelosztásában érdekelt, hanem a kormány szavazóinak higgadt, értelemre ható meggyőzésében és átcsábításában. Ha ez sikerül, minden onnan elhozott szavazat az ellenzék győzelmét segíti. Ez az első mód, amivel az LMP hozzájárulhat a kormányváltáshoz. Alkalmatlan és depressziós politikus az, aki szerint a kormánypárti vagy a bizonytalan szavazóktól nem érkezhet támogatás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fofo
2016. november 29. 09:40
Ez az alak a legújabb "zöldborítékos" ember, akinek nem a kormányváltásról kellene ábrándozni, hanem a parlamenti küszöb eléréséről.
pollip
2016. november 29. 09:28
Inkább étterem a szóban forgó vendéglátóipari egység: Hadházy Ákos – még szekszárdi önkormányzati képviselőként – évekig bírósági perekkel akadályozta a háza szomszédságában lévő, fogyatékkal élőket foglalkoztató Kék Madár Alapítvány vendéglátóhelyének átalakítását – írta tegnap az Origó az Index egy korábbi cikkére hivatkozva. Az Origó szerint az LMP társelnöke korábban maga is megszavazta a szóban forgó épület átalakítását, később pedig előkerült egy hangfelvétel, amelynek tanúsága szerint Hadházy közölte, hogy több millió forintért elállna az Ízlelő étterem bővítéshez szükséges engedélyek megtorpedózásától. A képviselő ezzel szemben azt állította, hogy az alapítvány ajánlotta fel a pénzt, amivel a háza értékcsökkenését kompenzálták volna. Hadházy Ákos be is perelte az alapítványt, döntését azzal indokolva, hogy a fogyatékkal élőket foglalkoztató étterem zavarta a penetráns ételszag és a növekvő forgalom miatt. A lap szerint Hadházy pereskedése nyomán az alapítvány nem tudta bővíteni a konyháját, ezzel legalább hét, fogyatékkal élő ember munkahelye nem jöhetett létre. Az üggyel összefüggésben a Magyar Idők is megkereste Hadházy Ákost. – Örülök, hogy az Origó új tulajdonosát és szerkesztőségét annyira zavarja az általam tartott korrupcióinfó, hogy újra elővették azt a magánjogi, szomszédjogi peremet, amiről az Index már évekkel ezelőtt beszámolt – mondta lapunknak az LMP társelnöke. Szerinte a portálnak inkább a korrupcióinfókon elhangzottakról kellene többször írnia.
kjkj945
2016. november 29. 07:51
Há ááá .
catalina9
2016. november 29. 07:46
Hadházy mindenestre szerepelt az ATV Magánszféra c. műsorában. Az azért már valami.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!