Menedékkérők milliói fognak még jönni

2015. október 08. 11:02

Európa menekültválsága a tudatlanság, a populizmus, a kényelmetlen igazsággal való szembenézés fel nem vállalásának a következménye.

2015. október 08. 11:02
Avigdor Lieberman
Die Welt

„Száz évvel ezelőtt Oswald Spengler a Nyugat alkonyáról beszélt. Most valósággá válik a jóslata. A Nyugat technológiailag, gazdaságilag és katonailag fölényben lehet az iszlám világgal szemben. De nem sikerül neki megértenie a Közel-Kelet mentalitását és kultúráját. A Nyugat alkalmatlansága és a harcképtelensége miatt új világrendet alakíthat ki a fundamentalista iszlám.

Irán, az al-Kaida és az Iszlám Állam ezt a fanatikus világlátást képviselik. A modern civilizáció értékeit a radikális iszlámmal akarják felcserélni. Nem partnerséget akarnak, hanem abszolút uralmat. Ez többek között egy félresikerült európai stratégia eredménye. Mint amilyen például Nicolas Sarkozy francia elnök líbiai taktikája volt. Izraeli külügyminiszterként francia diplomatákat kérdezgettem: »Ki jön majd Kadhafi helyett, ha eltávolítjátok őt?«

Irakra és Szaddam Husszeinre gondoltam. Nyers volt a válasz: »A múltban élsz. Új és sokat ígérő jövőt teremtünk Líbiának. Haladást és demokráciát ajándékozunk az egész régiónak.« Ma már nyilvánvalóak a rettenetes következmények. Sarkozy felelős ezért. Európa menekültválsága is a tudatlanság, a populizmus, a kényelmetlen igazsággal való szembenézés fel nem vállalásának a következménye. (...)

Európa vezetőinek be kell látnia, hogy az általunk ismert Közel-Keletnek vége van. A régió határait újra kell rajzolni, hogy homogén népességgel rendelkező államok jöjjenek létre, azonos vallással, etnikummal és kultúrával. Szíriában és Irakban egy-egy szunnita és síita állam megteremtése lehetne a megfelelő kezdet.

Az EU ehelyett migránskvótákat akar meghatározni  ez hiba. A menekültek százezreinek integrálási szándékára csak további milliók fognak érkezni, ami veszélyezteti az EU fennmaradását. (...)

Úgy érzem magamat, mintha Stefan Zweig mesterművében, a Csillagórákban lennék, annak is a Bizánc elfoglalásáról szóló fejezetben. Az 1927-es szavak mintha Európa 2015-ös vezetőit figyelmeztetnék. 

Egy nappal azután, hogy az oszmánok szultánja belépett a Hagia Sophia katedrálisba, a munkások megkapták a feladatot, hogy a korábbi vallás minden jelét eltávolítsák. A Hagia Sophia magasra emelt keresztje, amely ezer évre nyújtja ki karjait, zörögve hull a földre. Ettől a ledöntéstől megremeg az egész Nyugat. Remegve ismeri fel Európa, hogy a szorongó közönyössége miatt sorsszerűen pusztító erőszak tört be, ami évszázadokra le fogja kötni erejét, bénultságot okozva. De a történelemben, ahogy az emberi életben is, a sajnálkozás nem tart tovább egy elveszett szempillantásnál, és ezer évig nem lehet visszacsinálni azt, amit egyetlen óra alatt elmulasztunk.”

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hunember
2015. október 09. 08:52
Teljesen helytálló, amit mond, ez ugyanaz mint Kertész Imre véleménye, más szavakkal. Hogy a gyerekes, öngyilkos liberalizmus miatt beengedjük az iszlámot és a sariát, végezve magunkkal. Izrael nem fenyegeti Európa létét, az iszlám igen. Izrael és az USA alapvető érdekeivel ellenkezik, hogy az iszlám tönkretegye kontinensünket, mert mi vagyunk az egyetlen politikai és gazdasági szövetségeseik. A NATO is elbukik, ha nem állítjuk meg az iszlámot. Tehát legyen akárki Liebermann, jól látja a tényeket.
ottapont
2015. október 08. 20:04
Na, megszólalt a náci főmaffiózó is.
2015. október 08. 17:42
És, persze, ugyanez a kisinovi születésű jóarcú a telehavi egyetem vastagbőr szakára sodródott volna, adottságai okán ott is röpke idő alatt a tanszékvezetőségig tornázta volna fel magát. Hiába! A természetes adottságot el kell ismerni!
2015. október 08. 17:36
Ez a derék kisinovi születésű politikát tanult szakmai gyakorlaton lévő széplélek annyi szenvedés- és vándorlástörténet után csak tudhatja az igazat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!