Egy szélhámos gittegyletről

2015. március 04. 07:57

A Fővárosi Törvényszék az egymás mellett létező valóságok közül választott magának egy tetszőlegeset: az Ökotárs gyanús volt, tehát legitim volt a házkutatás, tehát legitim volt a leszélhámosgittegyletezés.

2015. március 04. 07:57
Seres László
Seres László
hvg.hu

Nyilván már nem emlékszünk, hiszen több mint egy hónapja történt, hogy Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) jogerősen úgy döntött: jogellenes volt a tavaly szeptemberi házkutatás az Ökotársnál, »még bűncselekmény gyanúja sem állt fenn a szervezet tevékenységével összefüggésben, ezért a rendőri fellépésnek nem volt törvényes alapja.« Három hónappal korábban ugyanennek a bíróságnak egy másik bírája »még szinte minden tekintetben törvényesnek és indokoltnak ítélte ugyanezt a házkutatást« (nol.hu). Jogerős az is.

Nem csoda, hogy a Fővárosi Törvényszék az egymás mellett létező valóságok közül választott magának egy tetszőlegeset: az Ökotárs gyanús volt, tehát legitim volt a házkutatás, tehát legitim volt a leszélhámosgittegyletezés. Sima ügy.

Reméljük, hamar átszivárog a napi bírósági gyakorlatba egy véletlenül sem gyanús, hiszenkormányközeli civil szervezet, a CÖF norvégügyi házmesterkultúrája (»Megengedhetetlen, hogy megélhetési tollforgatók és álcivil alkalmazottak hatékony kontroll nélkül vádaskodjanak, és adott esetben akár a demokratikus rend megdöntésére szövetkezzenek«), és aszerint bírálja el egy civil gyanússágát, hogy az hogyan viszonyul a leghitelesebb civil szervezethez: a Nemzeti Együttkorrumpálódás Kormányzatához.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. március 04. 18:16
"Reméljük, hamar átszivárog a napi bírósági gyakorlatba" a Talmud 112/a pontja.
Peter8811
2015. március 04. 18:12
Mit jelent ez a HVG Hight Very Gitt?
Szúnyog
2015. március 04. 15:38
Az Ökotárs hazaáruló tevékenységet végez, fel kell számolni, nyomait beszántani.
BőröndÖdön
2015. március 04. 15:26
Nertársak a bíróságokon is vannak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!