Tüntetések és civilek

2014. november 03. 19:20

Érdekes, a békemenetről még maró gúnnyal tudósítottak, és folyamatosan álcivileztek. Most, hogy az ő civiljeik vonultak, egyből a mennybe ment az egész netadó elleni demonstráció.

2014. november 03. 19:20
Berszán György
MNO

„Az időközben visszavont internetadó ellen a baloldal civiljei nagy tüntetést rendeztek. Ám feleannyian sem voltak, mint az emlékezetes Kossuth térin, s erkölcsi emelkedettséget sem igen lehetett tapasztalni soraikban. Egy üvöltő anarchista féltéglával a kezében nem is pont úgy néz ki, mint akit a lelki együvé tartozás belső parancsa szólított volna a Fidesz-székház elé. Ráadásul a »több tízezres« tüntetésről olyan erős érzelmi azonosulással, gyakorlatilag a tárgyilagosság feladásával tudósított a baloldali média, hogy azt gyanítottuk, mintha már az egész város/ország felkelt volna a Fidesz-kormány ellen. A balliberális média széles körben ünnepelte a kvázi népfelkelés (»Huszonöt év dühét robbantotta ki a netadó«»Orbán Viktor bukása« stb.) kitörését, és azt találgatta, vajon Orbán Viktor már ezen a héten, vagy csak két hét múlva távozik a hatalomból. Érdekes, a békemenetről még maró gúnnyal tudósítottak, és folyamatosan álcivileztek. Most, hogy az ő civiljeik vonultak, egyből a mennybe ment az egész netadó elleni demonstráció. Minden attól függ, kinek a civiljei menetelnek. És eleve erősen megbicsaklott a kormánybuktató stratégia realitása nemcsak a székházat szétverő demonstrálók relatív létszámán, de az ez évi három választás kormányoldali győzelmein is. Bajos ugyanis olyan forradalomról beszélni, amely mögött a leváltandó hatalom bírja a választók döntő többségének a bizalmát, nem pedig a leváltók oldala. Nem kívánom persze alábecsülni a kialakult protesthangulatot, még ha most okafogyottá is vált. De nem szerencsés összekeverni a kommunikációs pszichózist a köznapi politikai realitással.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2014. november 04. 11:46
"Minden attól függ, kinek a civiljei menetelnek." - bizony-bizony! Mint az a piszok Ángyán József is az ezer traktorjával 2005-ben - de csak egyszer volt Budán kutyavásár! "A gazdatársadalom, valamint a vidék és a fõváros is egymásra talált a demonstráció heteiben – erõsítették meg a nagygyûlés résztvevõi, akik közül Ángyán József professzor, egyetemi tanár az összefogás példanélküliségére is rámutatott. - Ez a három hét a magyar társadalom újraéledésének történetében lesz fontos. Rá kellett döbbenteni ezt a népet, hogy ha nem tesz valamit az ellen, ami körülötte zajlik, vége van. Hál istennek, a magyar gazdatársadalom volt, aki ezt megtette. Nem sokan adtak volna egy fillért sem azért, hogy ebbõl a demonstrációból valami történik. Megtörtént ez a csoda, mert elhittük, hogy képesek vagyunk rá – fogalmazott Ángyán József." Ő minden tolvaj hatalom "örökös ellensége" - egymagában, bruhaha! A kutyákat pedig azóta láncon tartja a sintér....
DezInf
2014. november 04. 08:23
Mennyivel szebb ám a mi pénzünkből odautaztatott napidíjas bírkák menete! Már a bírkák is jobban teljesítenek!!!!!!!
=nessuno=
2014. november 03. 23:57
Volt "szerencsém" békemenetelni. Tisztában vagyok vele, mennyire "civil"... Véletlenül az Andrássy úton raklapokon fidesz-transzparenseket találtunk...:))) Nem pártpolitizál a CÖF, véletlenül sem. :D
alex44
2014. november 03. 21:39
Szerintem ez semmivel sem volt seggnyalóbb cikk, mint amit a múlt héten a ballib firkászok elkövettek a tüntetések alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!