Tizenhárom magyar vértanú

2014. október 07. 17:07

Aki a magyar nemzet szabadságáért harcol az szükségképpen magyar is.

2014. október 07. 17:07
Paranoid Android
Paranoid Android
Paranoid Android

„A magyar szabadságért magyarok harcoltak. Aki a magyar nemzet szabadságáért harcol az szükségképpen magyar is, mert a dolog jellegéből adódóan áldozatvállalásával, élete kockáztatásával átesik a befogadás rítusán, a saját szemszögéből és a már magyarok szemszögéből is magyarként él, tesz és hal, ha kell, és ekkor szükségképpen magyarrá is lesz. Az 1848-as Szabadságharc idején ugyanis még sokak számára volt vonzó a magyar nemzeti ethosz, a magyarság életformája, a magyar nemzet integráló ereje, a magyar életérzés, a Szent Korona, mint emberfeletti, transzcendens összefogó erő kifejezője, egyszóval az, hogy valaki a magyar nemzet tagja, a Szent Korona alattvalója lehet.

Ezek a szerbek, örmények, németek, osztrákok, horvátok és mindenki más (zsidók is) azért harcolt a magyar szabadságért, mert magyar, magyar is akart lenni. Nem állampolgár, nem magyar nemzetiségű, nem magyar nemes, hanem csak szimplán magyar. Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy ezek az emberek rendelkeztek-e valamiféle eredeti identitással (és őrizték-e azt), vagy többel, az számít, hogy életükkel, hűségükkel ki akarták fejezni, hogy magyarok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustarharmas
2014. október 08. 07:57
A szerzőt magas kormányzati pozícióban szeretném látni.
Ellensúly
2014. október 08. 00:54
Következésképp a román nácik biztonsági szelepeként szolgáló Markó Béla, Verestóy Attila, Eckstein-Kovács Péter, a szlovák nácikat hasonló módon szolgáló Bugár Béla, A. Nagy László, a román és szlovák nácik egyaránt biztos szövetségest jelentő Eörsi Mátyás, Bauer Tamás, Juhász Péter, a marosvásárhelyi pogrom szellemi atyját virággal térden állva köszöntő Gurmai Zita (és sokan mások) pedig nem tekinthető magyarnak. A magyarság nem származási, hanem szellemi-lelki kérdés.
Akitlosz
2014. október 07. 18:00
Az a Szent Korona dolog ma is nagyon hasznos és praktikus lenni. Sokkal eredetibb, jobb és praktikusabb ötlet a Szent korona tan, mint a szokásos istenre vagy a népre fogás. A hatalom ugyanis mindig meg akarja magyarázni a hatalmát. Szokásosan vagy istenre vagy a népre hivatkoznak, hogy miért is az övék a hatalom. Ehhez képest a magyar találmány Szent Korona tan sokkal fejlettebb, kézzelfoghatóbb praktikusabb. A hatalom forrása a Szent Korona, amely egyesíti a nemzetet és annak vezetését úgy, hogy a hatalom a fő nem ténykedhet a köz azaz a test ellenére, lásd az ellenállási jogot, amely jog még a mai modern alkotmányban sem biztosíttatik a népnek. A mai fideszes alkotmány is inkább a korábbi bolsevik rendszerhez kötődik, nem pedig az 1117 éves magyar alkotmányos jogfejlődéshez. Ennek egyik oka, hogy már maguk a magyarok sem ismerik a Szent korona tant, illetve a mai politikai erők egy részének nem fontos, sőt kifejezetten elítélendő a magyar nemzeti érzelem, és az ő szóhasználatukban "avitt dolgok".
pippanto
2014. október 07. 17:30
A Kiegyezés fényében semmi értelme nem volt a haláluknak. A legokosabb és legnagyobb hadvezérünket, Görgeyt pedig közutálat övezte. Ostoba volt a magyar nép már akkor is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!