A szavazó

2014. február 26. 15:04

A pártpolitikai definíció szerint a szavazónk az, aki éppen egyetért velünk, vagy nem, de cserébe ránk szavaz.

2014. február 26. 15:04
Pető Péter
Pető Péter
NOL

Ironizálhatnánk azon, hogy a jelek szerint kevés a jelentősége annak, valójában miről beszélnek és hogyan cselekednek a politikai pártok, mert a támogatás inkább hagyományokon, érzelmi elkötelezettségen, szimpátián alapszik, s ritkábban a ráción. (Ezért nem okozhat kognitív disszonanciát a favorit cselekvése és a hirdetett eszme között mutatkozó feszültség sem.) De érdemesebb azon törni a fejünket: a pártok miként döntik el, mikor hallgatnak a kutatásokra, s mikor utalják a lomtárba az eredményeket rögzítő dokumentumot? Az Index minap közölt cikke szerint a következő Országgyűlés újabb nagy lépést tesz a törvényhozás nőmentes övezetté alakítása irányába. A fideszes Pelczné Gáll Ildikó azzal indokolta a visszalépést: belső felmérésük szerint a szavazók szívesebben voksolnak a férfiakra. A párt pedig meghajol a népakarat előtt. Putyinnal is nyilván szakít a kormány, mivel a Medián kutatása szerint a többség ellenzi az orosz kapcsolat revitalizációját. Éppúgy revízió alá veszi politikáját, ahogyan a Gyurcsány-kormány a reformelképzeléseit, miután az elemzések azt üzenték: ezek nem tetszenek a tömegnek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2014. február 26. 18:56
Óvatosan ugyan,de már fikázod a saját oldaladat is. Te már tudsz valamit öcsi,vagy csak egy piti menekülő patkány vagy!!!
atila68
2014. február 26. 18:53
Péter! Az első mondatod értelmetlen. Szerinted elolvastam a többit? HÉ! Nincs ott valaki akit főszerkesztőnek hívnak?
briganti
2014. február 26. 18:31
Ecsém! Ilyen fiatalon, hogy tudtál ilyen mocsadék társaságba keveredni? Anyád tudja, hogy mit csinálsz?
Wagner Hopkins
2014. február 26. 17:45
Mégicsak szadista lesz ez, ha a Mediántot emlegeti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!