Rendőrkávé

2013. december 10. 19:58

Egy igazi „nemzeti” megoldással van dolgunk, amely azt a látszatot akarja kelteni, mintha ugyanazt a viszonyt hozná létre, mint ami a community policing szerint működő rendőrségeknél tapasztalható.

2013. december 10. 19:58
Krémer Ferenc
Galamus

Talán mindenki számára világos, hogy a police cofee egy ócska hamisítvány. Semmi sem található meg benne, ami az eredeti verzióban, de ez nem is csoda, hiszen ennek a rendőrségnek nincs szüksége a civilekre. Valójában semmi új sincs ebben az ötletben: a civileket információforrásként, illetve -befogadóként kezeli, s úgy tekint rájuk, mint akik tárgyai a rendőri tevékenységnek. Jellemző a dr. Hatala József altábornagy által idézett példa: a lakók majd elpanaszolják a rendőrnek (ha végre látnak egyet), hogy sötét az utca vége. Ez a példa mindent elmond egy rendőrtábornok szakértelméről, aki országos főkapitány is lehetett – úgy mellesleg, nem a közvilágítást szolgáltató céget kellene felhívni ilyen esetben? Vagy arra is gondolhatunk, hogy rendőr sohasem jár arra, s ezért nem tudja, hogy nincs világítás. Elképesztő ez a dilettantizmus, pedig aki mondja, megszerzett magának mindenféle címet, tábornok is, doktor is. A másik, a program totális ürességéről árulkodó jel az, hogy célként a lakosság, az önkormányzat és a rendőrség közötti párbeszéd »erősítését« jelölték meg. Egyszer valaki elmesélhetné nekem, hogy mi a fenét jelent a »párbeszéd erősítése«! Hogyan kell erősen párbeszélni? Üvöltve? A másik karját hátracsavarva? Megfélemlítve, vagy hogyan? Amikor az erős beszél a gyengével, erre gondolnak? Mert így világos, hogy azt jelentheti, a rendőr az erős, a párbeszédtől pedig tovább erősödik, a polgár meg persze gyengül, hiszen az erőt valamiből meríteni kell, vagy nem? Vagy azt jelenti, hogy sokat kell beszélni? Így is, úgy is értelmetlen! A párbeszéd nem gyenge vagy erős, hanem értelmes vagy értelmetlen, nyitott vagy zárt, egyenrangú vagy alárendelt stb.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2013. december 11. 07:30
Elképesztő, hogy milyen perverz a galamusok gondolatvilága. Egy jó kezdeményezésről ez a förtelem fogalmazódik meg benne.
silvester
2013. december 11. 05:50
Ki kerdezett galamus szido.Nektek semmi sem jo ,mert nemzeti.Igen nemzeti,magyarorszagi es amennyiben nem tetszik-Nekunk Nemzetieknek Igen menjetek israelbe ott a falak mogott jol fogod erezni magad te is meg a tobbi borzas is.Var ratok david,bas....ztassatok net-hanjaut.
mustarharmas
2013. december 10. 23:42
Ez a Kis János nicke mandin?
Akvínói akvavit
2013. december 10. 20:53
Alegbüdösebb zsidó liberális féreggel állunk szemben. Azt pofázta a Klubrádióban a napokban, hogy a rendőrség feladata nem az erőszak - civilizált társadalmakban. Amikor meg a ti rendőreitek voltak hatalmon, zsidóféreg, akkor a Magyar Gárdától a rendőrség "hatalmi monopóliumát" féltettétek. Szállj fel gázködben!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!