Atomhajtással Simicska Lajosért!

2013. július 04. 10:59

Radioaktív izotóp a benzinbe? Csudajó ötlet, ha Simicskának jó, akkor meg is esszük!

2013. július 04. 10:59
Konok Péter
hvg.hu

„Egyrészt ugye, hogy minek ez az egész? Mert az nyilván véletlen egybeesés, hogy a benzinatomizálási tendert egy bizonyos S. L. nevű kormányfenntartó erővel nexusban álló cég nyerte, és – mit ad isten – ez a bizonyos S. L. a közeljövőben némi közpénzért magára vállalta a magyar atomenergia-ipar ügyes-bajos dolgainak mederbe terelését is. Szóval ugye biztosak lehetünk benne, hogy nem arról van szó: S. L. kis közmagán-atomerőművének hulladékát akarják gépkocsijaink üzemanyagtankjába gyömöszölni – amint hírlik, csupán pár forintos literenkénti felárért? (Ha meg netán mégis, hát akkor úgysem élünk majd túl sokáig, hát mire spóroljunk, az utódaink szépen elkaparnak minket szociálisan.) Atom van, hasadnia kell, még akkor is, ha az érpataki közmunkások a puszta kezükkel hasogatják. Látszólag minden klappol, ki van ez találva, na! Szóval érdekes lenne tudni ezeket a dolgokat, mert az ember még huncutul rosszra gondol: ez az átláthatóság röntgeni alapelve is. És hát ugye attól sem jön meg az ember bizalma, hogy a sugárzó adalék pontos összetétele nemzetbiztonsági védelem alatt áll.

A másik, hogy mégis hogy fogják mindezt lekommunikálni? Az kétségtelen, hogy van ebben az országban egy stabil réteg, akik az Orbán Viktor nevű Egyszemélyes Magyarország hívó szavára akár le is nyelik az atomhulladékot, vagy bármit, még csokoládéba sem kell burkolni, mint Milo Minderbindernek a nyakán maradt gyapotfelesleget. Ami jó az S. L. Vállalatnak, az jó a Hazának! De mit mondanak nekünk, renitensen kételkedő többieknek? Van egy ilyen Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség, ami máris kijelentette, hogy a sugárzó izotópokkal megjelölt üzemanyag nem árt sem a motornak, sem az embereknek. Namármost, nekem kábé tökmindegy volt, hogy a budapesti repteret ferihegyinek hívják-e, vagy Nemzetközi Liszt Ferencnek, de ha jól emlékszem, a kormánynak nem volt mindegy, repült is a Bizottság rögtön gép nélkül is, mert nem nőtt fel azonnal a feltétlen helyeslés nemes feladatához. Pedig abban még sok pénz sem volt, csak hát világossá kellett tenni, hogy ez a Feri nem az a Feri. Szóval lehet, hogy akad majd, aki kételkedni fog egy efféle Bizottság vagy Készletező Szövetség, netán az MTA kirendelt szakértői trojkája (»radioaktív üzemanyag: önkényuralmi rendszerhez nem köthető, javasolt«) véleményében. Mert az emberek ilyen hálátlanok. A kormány folyamatosan, nyilvánvalóan, szembeötlően és konzekvensen, mindenben – tisztesség ne essék szólván – hazudik. Ki fog hinni nekik, ha véletlenül egyszer igazat mondanak? A 19. századi kolerajárványok idején az érintett területek hálátlan lakosai időnként lelkesen agyoncsapdosták azokat, akik fertőtlenítés céljából bizmutport szórtak a kutakba; az emberek úgy vélték, a kormány direkt terjeszti a kolerát. Namármost: az a kormány persze nem terjesztett kolerát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2013. július 04. 13:45
Ijesztő ez az ember.
atila68
2013. július 04. 13:26
Ezt ki engedte a hvg.hu oldalra publikálni?
DFK
2013. július 04. 12:43
Hát kedveseim, ez szerintem kacsa, merthogy sugárzó anyagot csak úgy szabadon ereszteni nem lehet. Minden sugárforrást nagyon alaposan nyilván kell tartani(méghozzá elektronikus formában, számítógépen). Aztán meg ha lágy béta sugárzóval jelölnek, akkor annak a kimutatása csak szcintillációs spektrofotometriával lehetséges. Kemény béta, vagy gamma sugárzó esetén meg a határ átlépésnél lesz gond: megszólal a sugárkapu. Ráadásul a gamma sugárzást a benzintank fala sem fogja fel, átmegy rajta. Ezt a marhaságot valaki kitalálta és terjeszti.
Next adósság
2013. július 04. 12:01
Konok, ne legyél már ennyire konok mert itt hagynak téged a nagy orrú rokonok! Prutty!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!