Önemésztő gyűlölet

2013. április 25. 10:16

Rettenetes érzés lehet, ha valaki - mint egy hozzátapadt kellemetlen és levetkőzhetetlen zekét - viseli magyarságát.

2013. április 25. 10:16
Lotte
Onleány Társasblog

„Őszintén mondom, hogy rettenetes érzés lehet, ha valaki mint egy hozzátapadt kellemetlen és levetkőzhetetlen zekét - viseli magyarságát. Sokáig hadakoztam ez ellen a kép ellen – nem, ilyen nem létezhet! - de be kellett látnom, hogy bizony lehet olyan felettes identitás, amely számára kínos, hogy a papírokban az állampolgárságnál a »magyar« szót kell kitölteni, vagy hogy ekként kell becsekkolni a New York-i vagy brüsszeli járatra.

Valahogy kellemetlen szagúnak és kínosan érezheti magát az, aki valami más régióban talált igazi érzelmi otthont: egy nemzetek feletti, megfoghatatlan (vagy legalábbis számomra láthatatlan) szférában. De úgy tűnik a magyar öngyűlölet létező jelenség. (Hogy van-e ilyen frusztráció egy német vagy belga esetében, nem tudom, de ha igen, őket is nagyon sajnálom.)

Krausz Tamás is hasonló gondokkal küszködhet.

Régi motoros történészről van szó, most hagyjuk, hogy balos, hisz nem ez a dolog lényege. De nyilvánvalóan prekoncepció alapján dolgozik. Legutóbb szovjet levéltári anyagokat közölt, s azok tartalmát TÉNY-ként adta az olvasók elé. »A magyar megszálló csapatok a Szovjetunióban« című összeállításból kiderül, nem is csak egyszerűen erről van szó.

Krausz Tamás, az ELTE Ruszisztikai Központjának  vezetője (állam az államban az egyetemen belül ez a valóságos kis birodalom) egyenesen azt állítja, hogy a Magyar Honvédség alakulatai a Szovjetunió területén háborús bűntetteket, népirtásokat hajtottak végre. A legsúlyosabbat: genocídiumot kiált. Ártatlan nők, gyerekek, öregek halomra gyilkolását, elevenen elégetését, falvak, otthonok felgyújtását.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
andre
2013. április 26. 17:05
Fahreinheit:TELJESEN igazad van ! ostobasag,es veszelyes a horthy-era revizios kiserlete!!!-a mocskos sulyos reszletekert,a szelsojobbert is(1944-45) valoban teljes fellelosseg jar es nem leher elbagatelizalni.(DE EZEK az emberek REG kilettek vegezve egyszalig!,es halara buntetve egyszalig....Itt a kollektiv felelossegrol lehet,vagy van meg szo.(Persze Europaban,foleg nyugati felen is van egy allando tortenelmi atertekeles peldaul a francia torteneszek 10 eve Clemanceaut,Versailles-Trianont oriasi tevedenek (erreur terrible...)itelik meg.. Jean -Claude Barrot,G.Bigot:Toute l,histoire du monde 2005,294 oldal.Ennek tukreben van egy bizonyos , fontos atertekeles az azt koveto idoszakokrol es kovetkezmenyekrol!!!---- ----PERSZE ugyanakkor ha ez igy van akkor a masik oldalaknak is elkellene vallalni az Oket zavaro es ellminimizalt,csusztatott-szornyu reszletekert a tarsadalmi felelosseget!!!. Ammelett nem sok,vagy egyse!!!sem fizetett meg a buneikert!!! Csak igy lehetne osszmagyar-EGYSEGES tortenelmi parbeszed(hiszen minden resztvevo(aktiv,passziv)MAGYAR volt es a magyar tortenelem szerves resze. P.S. A nagy polarizacio szerintem a Trianoni drama utan gyorsult fel---(-s kozben Trianon elozetes kiprovokalasaban a magyar politika 1948 ota alapbeallitasabol(magyar-hegemonia-Herrenvolk..) ,dramai felrelepesek,katasztrofalis orientaciok,sorsdonto vetok es NEM vetok(sorozatait kovette el!!!(Andrassy GY es a tobbiek csehellensegessege,Tisza I. NEM vetoja..1914- ben.etc)Ide kellene visszamenni-mint megertesi,indulasi alap!!
racer
2013. április 25. 22:43
Krausz....? Vicces....
toportyántiszteletes.
2013. április 25. 18:54
Pánikol ma már az összes jobber szellemi trágyadomb,ami a nemlétező produkciójuk miatt egyre indokoltabb,ráadásul beértek az ellenzékben elkövetett sínrobbantások gyümölcsei is,hehe...
tango47
2013. április 25. 18:29
Krausz nem balos - egyenesen sztálinista!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!